Turina hedrades på Friends Arena

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Bröt även matchen i en minut i spelminut 27

Natten till torsdag avled Ivan Turina.

Inför mötet mellan AIK och IFK Göteborg blev han hedrad med sånger, flaggor och en stor bild som föreställde den förre AIK-målvakten.

Det hölls en tyst minut och många bland de 24 211 människorna på läktaren grät.

– Respektfullt och vackert, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre till C More.

Den tragiska nyheten kom på torsdagsmorgonen. AIK-målvakten Ivan Turina hade avlidit i sömnen, 32 år gammal.

Inför avsparken mellan AIK och IFK Göteborg blev Turina hedrad av hela läktaren på Friends Arena.

”En hjälte bland oss”

Precis framför målet placerade supportrarna ut en banderoll med texten: ”Ivan Turina – för alltid en hjälte bland oss”..

Innan matchen bar man in en stor flagga som föreställde en tröja med nummer 27. Den placerades i mittcirkeln tillsammans med en svensk och kroatisk flagga. På läktaren applåderade man för att hedra Turina.

Supportrarna hade flaggor och t-shirt med hans namn och ansikte.

Folk grät och sjöng Ivan Turinas namn för att hedra honom.

AIK-spelarna bar nummer 27

När spelarna gick in på planen hade AIK-spelarna på sig en gul tröja med nummer 27 och namnet Turina, och supportrarna hissade upp en bild föreställande Ivan Turina. Det syntes på spelarna att det var ett känslomässigt ögonblick och samtliga bar sorgeband.

Inför matchen ställdes sig samtliga spelare i IFK Göteborg och AIK tillsammans framför Turinas mål. Publiken applåderade och det hölls ett tal i hans ära.

– Det är klart att det finns där hela tiden runt omkring. Men vi måste vara professionell och tänka att en seger här och nu, säger Henok Goitom till C More i halvtid.

Knäböjde vid målet

Sedan följde en tyst minut för Turina.

AIK samlades i en stor ring vid bänken efteråt och tog av sig de gula tröjorna. Daniel Majstorovic kysste sin tröja flera gånger.

Bredvid målvaktstolparna placerade man ut rosor och där lade målvakten Kyriakos Stamatopoulos och målvaktstränaren Lee Baxter Turinas tröja och knäböjde.

I den 27:e spelminuten blev det ett spelavbrott i en minut för att hedra Turina som spelade med nummer 27. Spelarna applåderade, och folk på läktarna sjöng och applåderade.

AIK vann mot Blåvitt med 3-1.

ARTIKELN HANDLAR OM