Ancelotti: Zlatan stannar i PSG

avDaniel Hultqvist

FOTBOLL

”PSG ska vara lyckliga för att han spelar här”

Zlatan Ibrahimovic, 31, har kopplats samman med lag som Juventus, Napoli och Manchester City.

Men han kommer att stanna i Paris, det säger nu tränaren Carlo Ancelotti.

– Många lag skulle vilja ha Zlatan, säger PSG-tränaren.

Paris Saint Germain fick bara 1-1 mot Valenciennes i den senaste omgången men ingenting talar trots allt för att det stjärnspäckade laget ska gå miste om sin första Ligue 1-titel sedan 1994.

Men PSG brottas samtidigt med ihärdiga rykten om var Zlatan Ibrahimovic kommer att spela nästa säsong. Svensken, som har kontrakt till och med 2015, har flera gånger under senaste tiden återigen placerats hos ligamästarna Juventus.

Ancelotti fast besluten

Men tränaren Carlo Ancelotti är fast besluten att få behålla den 31-årige svensken.

I ett uttalande dementerar han nu alla uppgifter som säger att Zlatan ska vara på väg bort därifrån.

– Många lag skulle vilja ha Zlatan och PSG ska vara lyckliga för att han spelar här för han gör ett bra jobb. Han (Zlatan) kommer vara i PSG nästa år också, liksom Verratti, säger Carlo Ancelotti till Sky Sports 24.

PSG-tränarens uttalande om Zlatans framtid gjordes under måndagen och enligt franska Le Sport 10 gjordes kommentaren på en direkt fråga om det påstådda intresset från Juventus.

Förnekar flytt till Madrid

Carlo Ancelotti är själv rykternas man och italienaren har på senare tid placerats i Real Madrid efter Jose Mourinho. Så sent som i helgen förnekade Ancelotti att han träffat Real Madrids vd Jose Angel Sanchez den gångna veckan för att diskutera framtiden då Ancelotti har ett kontrakt som går ut till sommaren.

– Jag vill att han stannar, han har gjort många bra saker för klubben, sa Javier Pastore nyligen på ett presskonferens om Carlo Ancelottis status i Paris.

– Vi har haft ett väldigt positivt år, både i ligan och i Champions League. Det var tufft till en början men det slutar positivt för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM