"Svårt att ta en plats när man inte får speltid”

FOTBOLL

Sjögran har inte hört något från Sundhage

I morgon tar Pia Sundhage ut truppen till mötet med Brasilien.

Men veteranen Therese Sjögran, 36, som bänkades mot Kopparbergs/Göteborg, har inte hört något från förbundskaptenen.

– Så länge man inte får så mycket speltid här hemma är det svårt att ta en landslagsplats, säger Malmö-spelaren.

Pia Sundhage har fortfarande inte koll på hur mittfältet ska se ut i EM. En som är aktuell är veteranen Therese Sjögran, men när LDB Malmö mötte Kopparbergs/Göteborg i damallsvenskan fick mittfältaren återigen börja på bänken.

Sara Björk Gunnarsdottir gav Malmö ledningen i den sjunde minuten och hemmalaget gick till paus i ledning. Men efter halvtid kom kvitteringen när Jodie Taylor satte 1-1 i den 58:e minuten.

Ramona Bachmann ökade dock på till 2-1 i den 67:e minuten. Fem minuter senare satte Anja Mittag 3-1 bakom landslagsmålvakten Kristin Hammarström.

– Vi hade lite grepp när vi gjorde 1-1, men tyvärr får man inte ge Ldb lillfingret för då tar de hela handen. Vi är med i andra tills de gör 2-1, då faller vi som ett korthus, säger tränaren Torbjörn Nilsson till TV4 Sport.

"Inte hört något"

Sjögran fick komma in i den 80:e minuten men har inte hört någonting ifrån Sundhage som tar ut truppen till träningsmatchen mot Brasilien i morgon.

– Nej, faktiskt inte. Det är klart chansen finns, men så länge man inte får så mycket speltid här hemma är det svårt att ta en landslagsplats, säger Sjögran till TV4 Sport och fortsätter:

– Jag är bra med bollen och kan hitta lugn och trygghet, men vi får se. Det är Pia som bestämmer.

Malmö ligger, tack vare segern, tre poäng efter Tyresö i toppen. Göteborg är kvar på tredjeplatsen, sex poäng efter Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM