”Vi kommer att fortsätta i la liga”

avJohanna Frändén

Publicerad:
Foto: AP

Om Katalonien skulle bli självständigt från Spanien kommer Barcelona att fortsätta spela i la liga.

Det säger klubbens president efter att frågan aktualiserats i veckan.

– Vi fortsätter i la liga, precis som Monaco spelar i Frankrike, säger Sandro Rosell.

På Kataloniens nationaldag i tisdags, den 11 september, arrangerades en gigantisk marsch för ett fritt och självständigt Katalonien i Barcelona där upp emot två miljoner människor uppges ha deltagit. Kravet på katalansk självständighet från Spanien är ett ständigt närvarande ämne i spansk inrikespolitik och i tisdags deltog FC Barcelonas president Sandro Rosell i manifestationen "som privatperson".

Samtidigt skickade klubbens förre tränare Pep Guardiola, som i egenskap av tränare alltid diplomatiskt undvek ämnet, ett videomeddelande från New York där han befinner sig med sin familj där han hälsade "här har ni ännu en röst för självständighet".

Vägen till att bilda en egen helt autonom stat för Katalonien är lång och har inget större stöd i resten av Spanien, men om så skulle bli fallet kommer Barcelonas flaggskepp, a-laget i fotboll, inte lämna la liga.

– Vi kommer att fortsätta att spela i la liga om vi blir självständiga, precis som Monaco som spelar i Frankrike, säger Sandro Rosell enligt tidningen AS.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga