Här är Ranégies nya drömlön i Serie A

FOTBOLL

Kan debutera mot Juventus

Malmö FF får knappt 20 miljoner för ­Mathias Ranégie, 28.

Och femårskontraktet kommer att ge anfallaren minst 25 miljoner kronor – netto.

– Jag är grymt nöjd, säger Ranégie till Sportbladet.

Udinese har främst små, kvicka anfallare och behövde en stor och stark spelare. De scoutade Mathias Ranégie under en längre period, men när klubben väl bestämde sig gick det fort.

– Det tog två dagar och sedan hade vi löst de sista pusselbitarna. Det är klart att det känns väldigt kul, säger­ ­Mathias Ranégie, som är ­uttagen i Udineses trupp som i morgon ställs mot Juventus.

’Svårt tacka nej’

Enligt Sportbladets källor får Malmö FF knappt 20 miljoner kronor för sin stjärna. BK Häcken, som sålde Ranégie till MFF för ett år sedan för 13 miljoner, har en vidareförsäljningsklausul och kan nu räkna hem ytterligare två–tre miljoner.

– Det stämmer att vi har rätt till en del av övergångssumman, säger sportchefen Sonny Karlsson.

MFF kommenterar inte beloppen, men säger följande på sin hemsida:

– När vi får ett bud i den klassen på en spelare som befinner sig där Mathias gör i karriären, då är det väldigt svårt att tacka nej, menar sportchefen Per Ågren och fortsätter:

– Den här gången valde vi att acceptera när vi summerade ihop det. Det är en bra chans för Mathias och vi gör en bra affär i ett skede där vi redan fyllt på med en anfallare (Tokelo Rantie).

’Känns väldigt bra’

Mathias Ranégie själv har skrivit under ett guldkantat femårsavtal. Enligt Sportbladets källor med god insyn i affären har han ett prestationsbaserat kontrakt där antalet spelade matcher har stor betydelse. Under normala omständigheter får han fem miljoner kronor netto per säsong – ett belopp som kan stiga till maximalt sju miljoner.

Blir du en rik man nu, ­Mathias?

– Ja, det är klart att jag blir. De har betalt mycket pengar för mig. Det känns väldigt bra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF