Milan skrällvann mot Barcelona

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det här får oss just att se på Milan på ett nygammalt sätt igen”

1 av 6 | Foto: REUTERS

Milan är på väg mot en jätteskräll i Champions League.

Laget besegrade Barcelona med 2-0 i den första Champions League-åttondelsfinalen.

– Det här är ett resultat som för Europa att skaka, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Barcelona hade som väntat det mesta av bollen i mötet på San Siro och tryckte på framåt. De flesta satt nog och väntade på ett ledningsmål för bortalaget, men ett oerhört defensivt skickligt Milan höll undan.

Och sedan slog hemmalaget till i andra halvlek - två gånger om.

Drygt tio minuter in i andra halvlek fick Milan frispark och efter ett skott från Riccardo Montolivo hamnade bollen framför fötterna på Kevin-Prince Boateng som kunde skjuta in 1-0. Med tio minuter kvar av ordinarie tid sköt Sulley Muntari in 2-0 till Milan.

– När de gjorde sitt första mål tappade vi kontrollen. Det är en svår plats att spela på och Milan är en klubb med framgångsrik historia, säger Barcelonas Gerard Pique enligt Football Italia.

Fördel Milan inför returen

Barcelona försökte sedan få till en reducering, men hemmalaget kunde hålla undan och ta en 2-0-seger i den första Champions League-åttondelsfinalen.

– Det här är ju ett resultat som för Europa att skaka, det här ritar ju om kartan. Det här får oss just att se på Milan på ett nygammalt sätt igen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

”Stor tilltro till magin på San Siro”

Barcelona hade 65 procent av bollinnehavet, men lyckades bara få två skott på mål under matchen.

– Jag kommer inte ens ihåg de skotten på mål. Det var ett Milan , som inte bara vann med 2-0, de förtjänade att vinna med 2-0. Den som såg det komma på förhand satte väldigt stor tilltro till magin på San Siro, säger Erik Niva.

”Ett riktigt dåligt resultat”

Returen spelas på Camp Nou den 12 mars.

– Det är ett riktigt dåligt resultat. Vi spelade dåligt och kan inte skylla på något, inte på planen eller domaren, säger Pique.

– Självklart ska vi försöka vinna den andra åttondelsfinalen, vi måste förbättra oss och lära oss av den här kvällen. Vi ska försöka svara med ännu en magisk kväll på Camp Nou.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.