”Jag vet att målen kommer”

FOTBOLL

Mohamed Bangura tar måltorkan med ro

1 av 2 | Foto: Nollad ”Jag vet att målen kommer”, säger Elfsborgs rekordvärvning Mohamed Bangura.

Han är värvad för att stärka mästarlagets offensiv.

Noll mål så långt, men Mohamed Bangura stressar inte upp sig.

– Jag vet att målen kommer, jag känner ingen press på att jag måste göra mål, säger Elfsborgs anfallare.

Mohamed Bangura, 23, går med nätta steg mot omklädningsrummet i Borås Arena. Gårdagens träningspass var extremt lätt, krafterna ska tömmas i dag mot Öster borta.

– Det blir en hård match, säger Elfsborgsspelaren.

Han kom till mästarlaget i vintras för att stärka upp offensiven. Det har han gjort, men inte rent målmässigt ännu.

Det är inget som stressar honom.

”Lär mig fortfarande”

– Jag är nöjd med min start och jag tycker det är kul. Jag försöker förstå hur alla spelar, hur de vill att spelet ska vara. Jag lär mig fortfarande, säger han till Sportbladet.

Tycker du att du hittat rätt spelmässigt?

– Elfsborg gillar att föra spelet mer, att ha bollen i laget och spela runt den. Jag anpassar mig. Med de kvalitéer som jag har så tycker jag att det är fördel för mig.

Måltorkan?

– Kan jag göra mål är det bra, kan jag sätta någon annan i läge är det bra. Har jag en assist och vi vinner känns det som jag har gjort mål. Jag har haft många chanser, jag vet att det kommer. Så länge jag kommer i rätt lägen och bra löpningar är det bra.

Dagens match mot Öster spelas på naturgräs i Växjö, det passar Elfsborgs anfallare bättre än konstgräset i Borås.

– Jag älskar gräs mer än konstgräs. Jag har börjat vänja mig vid konstgräset, bollarna kommer inte som man förväntar sig det tar tid att lära sig. Jag är mer van vid att spela på naturgräs.

Känner inget hot

Mohamed Banguras val att gå till Elfsborg när han återvände till Sverige (från Celtic) väckte ilska bland fans i hans gamla klubb AIK.

Han vet hur det är att vara utsatt och känna sig hotad. Han lider med Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson som hoppade av i fredags efter att han upplevt hot från tre personer.

”Inte hans fel”

– Jag känner med honom. Det är inte hans fel, ingen coach väljer ett lag för att förlora. Det är aldrig okej att hota någon. Han har en familj, man måste tänka på dom också. Fansen måste ha mer tålamod, säger Mohamed Bangura.

När du kom till Elfsborg mottog du också hot, hur hanterade du det?

– Ja, det gjorde jag men jag försökte bara ignorera det. Det var så jag hanterade det. Jag höll mig ifrån internet, jag fick så hårda meddelanden på Facebook, de kallade mig allt möjligt. Jag bestämde mig för att bara strunta det och fokusera på mina träningar och matcher. Jag spelade Fifa, gick ut med kompisar och gjorde roliga saker. 

Är du trygg i Borås?

– Jag känner mig trygg och säker här.

ARTIKELN HANDLAR OM