Ferguson ifrågasätts i engelsk media

”Bara Fergusons fel”

Manchester United har haft en av sina värsta veckor på flera år.

Nu ifrågasätts Sir Alex Ferguson i engelska medier efter uttåget ur Champions League – speciellt i uttagningen av Wayne Rooney.

”Det var bara Fergusons fel”, skriver TheMirror.

I lördags åkte Manchester United på en tung förlust mot Chelsea i Premier League.

I går kom ett ännu hårdare slag när Arjen Robbe knockade United och sköt Bayern München vidare i Champions League. Trots förlust med 3-2.

I engelska media riktas kritiken mot United – och framför allt Ferguson.

”Har bara sig själva att skylla”

”United har bara sig själva att skylla för det förödande slutet. De är inte bara ute ur Champions League nu, efter förlusten mot Chelsea är de inte ens favoriter till Premier League-titeln.”, skriver DailyExpress.

Wayne Rooney skulle inte kunna spela efter skadan han drog på sig i första mötet mot Bayern. Men när startelvorna kom fanns nummer 10 med.

Han spelade fram till 1–0 och var med på planen under alla Uniteds tre mål. Men i 54:e minuten höll chansningen inte längre och stjärnan tvingades kliva av.

Fergusons beslut att ta ut Rooney är något som diskuteras vilt i engelsk media dagens efter knocken.

”Bara Fergusons fel”

”När Rooney haltade av Old Trafford, och chansningen misslyckats, hade United bara några anfallsmöjligheter att göra målet som de behövdes. Det är bara Fergusons fel. Att bara ha tre målgörare i truppen, två om du räknar in Michaels Owen skadebenägenhet, var en risk. Och som den linjen misslyckades.”, skriver TheMirror.

The Sun är inne på samma linje och skriver:

”Borde Ferguson ha valt Rooney bara två dagar efter han sagt att målgöraren inte hade någon chans att spela? Var det en handling av en ansvarsfull manager? Många kommer att svara nej.” och fortsätter sedan: ”Ferguson måste nu försvara sitt omdöme att ta ut Rooney mot de som säger att det inte var för spelarens bästa”.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.