Han stöttas – av Zlatan

FOTBOLL

Ibra tog hand om Cassano: ”Kommer fungera bra ihop”

1 av 6

Antonio Cassano gjorde i dag sin första träning med Milan och sitt första mål – assisterad av Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske superstjärnan har enligt Sportbladets kontakter varit den som tagit hand om nyförvärvet Cassano under hans första dagar i klubben.

– Vi är jätteglada att ha en spelare som Cassano i klubben. Jag är säker på att han och Ibrahimovic kommer fungera jättebra ihop, säger tränare Massimiliano Allegri.

Foto: Zlatan och Cassano.

Det har spekulerats i om de båda anfallarna skulle fungera ihop. Både Zlatan och Cassano är kända för att vara briljanta spelare, men också för att ha ett hett temperament.

Glad över mottagandet

Men starten i relationen mellan de båda anfallarna kunde inte ha blivit bättre. När Antonio Cassano i går anlände till sin nya klubb var det Ibrahimovic som välkomnade nyförvärvet. Han ska ha hälsat Cassano med kindpussar, närmast agerat livvakt på flygplatsen Malpensa och de båda ska även ha samtalat på planet till Dubai.

Enligt Sportbladets italienska kontakter är Cassano väldigt glad över mottagandet, och tycker att det betyder jättemycket att Milans störste stjärna ger ett varmt välkomnande.

Och att de båda anfallarna skulle ha fått problem att samarbeta, det har inte varit något som har hållit Milantränaren Massimo Allegri vaken om nätterna.

– Vi är jätteglada att ha en spelare som Cassano i klubben. Jag är säker på att han och Ibrahimovic kommer fungera jättebra ihop, säger tränare Allegri.

Kan ersätta Zlatan

Zlatan och de övriga Milanspelarna har haft en veckas julledigt, en ledighet som ”Ibra” spenderade i Sälen. Men i går återsamlades laget, och åkte direkt till Dubai, där man ska ha en veckas träningsläger.

Cassano ska ha sett pigg ut på första träningen och hittade målet direkt, assisterad av Zlatan Ibrahimovic. Tränare Allegri utesluter inte att Cassano nu får chansen direkt när ligan nystartar med match mot Cagliari.

– Jag utesluter ingenting. Jag ska utvärdera honom och Pato, säger Allegri till La Repubblica.

Men italienaren kommer inte att få starta med nye vännen Zlatan i den matchen.

– Zlatan är avstängd vilket är synd. Han är ett fenomen. Köpet av honom har varit avgörande, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A