La Liga

Raiola tjänar mer – än Busquets

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovics klubbyte har gjort FC Barcelona till en fattigare klubb och Mino Raiola till en rik man.

Enligt Mundo Deportivo betalade den katalanska klubben ut mer pengar till Ibrahimovics agent än till mittfältsstjärnan Sergio Busquets föregående säsong.

Zlatan Ibrahimovic har lämnat klubben, men hans agent Mino Raiola drar fortsatt in pengar på FC Barcelona i och med vänsterbacken Maxwell som värvades samtidigt som Zlatan förra sommaren.

Och den för Raiola mycket gynnsamma affären där Ibrahimovic köptes till Spanien för nya rekordsumman 70 miljoner euro, runt 700 miljoner kronor, och där Samuel Eto'o gick motsatt väg till Inter, har gjort Zlatans agent till en av FC Barcelonas större utgiftsposter.

Sämsta affären

Enligt spanska Mundo Deportivo tjänade Raiola tio procent på Zlatans årliga inkomst i klubben, och hade dessutom del av ytterligare en summa till Ibrahimovic på fyra miljoner euro, cirka 40 miljoner kronor, som klubbens förre president Joan Laporta betalade ut som en premie för "anpassning till livet i den nya klubben och staden".

Barcelonas frikostiga utgifter för Zlatan-affären, som betraktas som klubbens sämsta i modern tid, gjorde enligt Mundo Deportivo att Barcelona till exempel betalade ut mer pengar till Mino Raiola än till mittfältsstjärnan och landslagsmannen Sergio Busquets.

FC Barcelona sålde Zlatan till Milan i slutet av augusti för 24 miljoner euro, nästan 240 miljoner kronor, efter samarbetsproblem med tränaren Pep Guardiola.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga