Kan ha gjort sina sista landskamper

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Blanc håller krismöten med stjärnorna efter skandalen

Frankrikes nye förbundskapten Laurent Blanc säger att det känns som att ”vara på väg mot självmord” när han nu ska städa upp sörjan efter VM-skandalen.

44-åringen lovar bland annat att hålla möten med spelarna bakom myteriet i Sydafrika och flera stjärnor kan petas från landslaget.

– Jag blev rasande över uppträdandet från somliga. Det är en känslig situation och det krävs helt uppenbart vissa möten, säger Blanc.

Raymond Domenech lämnade den sjunkna franska skutan efter VM-fiaskot och har nu ersatts av gamle VM-hjälten från 1998 Laurent Blanc. 44-åringen höll i dag sin första presskonferens och lovade att utreda VM-skandalen.

Kommer hålla möten

– Jag kan inte bara låtsas som om ingenting hände i Sydafrika. Det skulle aldrig fungera. Jag följde utvecklingen med stor sorg och blev rasande över uppträdandet från somliga. Det är en känslig situation och det krävs helt uppenbart vissa möten, säger Blanc.

Blancs tidigare lagkamrat Lilian Thuram har sagt att lagkaptenen Patrice Evra, som ledde spelarnas träningsstrejk under VM, aldrig borde få spela i landslaget igen. Blanc meddelar nu att han ska tala med Evra samt Franck Ribery, Thierry Henry, William Gallas och Eric Abidal som uppges ligga bakom myteriet mot Domenech innan han bestämmer om de kommer att få fortsätta i landslaget.

”På väg mot giljotinen”

– Det finns några få personer som kan berätta för mig vad som egentligen hände. Jag tror också jag känner några av dem. Eftersom jag känner dem så väl tror jag att de kommer att berätta vad som verkligen hände under möten med mig. Men bara de med rätt mentalitet och laganda kommer att bli uttagna, säger förbundskaptenen.

Spelarna vägrade genomföra ett träningspass under VM sedan anfallaren Nicolas Anelka skickats hem av det franska förbundet efter en verbala attack mot Domenech. Blanc inser också att han har mycket jobb framför sig när han nu ska få landslaget på rätt köl igen.

– Alla önskar mig lycka till. Jag får intrycket att jag är på väg mot självmord, eller giljotinen. Jag hoppas att det här arbetsklimatet ändras med resultaten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN