Stjärnans bil vandaliserad

avKristoffer Bergström

AIK fruktar för Attas säkerhet: Borde inte sova hemma

När Walid Atta kom hem från träningen var hans bil totalt demolerad.

AIK:s säkerhetspersonal varnar den kontroversielle backen för nya attacker.

– Vore jag Walid hade jag inte sovit hemma i natt, säger Thomas Lööw från klubbens säkerhetsorganisation.

Alla rutor var krossade. Plåten var full av bucklor. När Walid Atta kom hem efter gårdagens träning var hans Nissan rena vraket.

– Jag hörde att en granne hade blivit vittne till hur bilen slagits sönder. Polisen kom och saken anmäldes, mer vet jag inte, säger Thomas Lööw.

Hur mådde Atta?

– Det var ingen fara med honom. Men vi har ingen aning om vilka som gjort det eller varför. Det var inga meddelanden lämnade.

Kan flytta gratis

16.23 inkom anmälan om vandaliseringen, då var polisen på plats utanför Walid Attas lägenhet. 20.50 skickades den vidare till supporterpolisen som nu har hand om ärendet. Anmälan är åtkomstskyddad, men rubriceringen är skadegörelse, vilket maximalt kan ge fängelse i ett år.

– Det finns fall då vi bedömer att hotbilden motiverar extra resurser, exempelvis för politiker. Vilket beslut som fattats här vet jag inte, säger en talesperson för polisen i Solna.

Walid Attas kontrakt går ut efter säsongen. För två veckor sedan förkastade han AIK:s bud om en förlängning, vilket gör att han i vinter kan gå gratis till andra klubbar.

”På styrelsenivå”

Under AIK:s senaste hemmamatch protesterade en del AIK-fans mot att 23-åringen spelade från start trots att han vägrat förlänga. En banderoll hängdes upp, bråk uppstod och polis ingrep.

Trots den eventuella hotbilden har AIK, enligt Thomas Lööw, hittills inte kopplat in något stöd för att hjälpa Atta.

– Det ligger på styrelsenivå, det har inte jag fått veta. Vi har kört på än så länge men skyddar inte honom på något särskilt sätt just nu, säger han.

Vilka råd har ni gett Atta?

– Om jag var honom hade jag inte sovit hemma. Jag har svårt att tänka mig att han är hemma nu.

ARTIKELN HANDLAR OM