Zlatan: Nu kan jag sluta igen

Ibrahimovic målskytt i svensk uppvisning

Comebackande Zlatan Ibrahimovic blev målskytt redan efter fyra minuter som inledning på en uppvisning av Erik Hamréns nya svenska landslag i 3-0-segern mot Skottland.

Publiken på Råsunda bjöds på offensiv fotboll av det för dagen blåa landslaget som stundtals spelade ut skottarna.

– Det kändes bra. Det är ny motivation, ett nytt lag, ny tränare och det känns som allt är nytt. Det är nya ansikten, säger Ibrahimovic till TV8.

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål redan efter fyra minuter i sin landslagscomeback och anfallskollegan Ola Toivonen blev också målskytt. Dessutom hittade framtidsmannen Emir Bajrami nätet med ett drömmål, Mikael Lustig imponerade på sin backplats och Andreas Isaksson fick göra en fantastisk benparad.

”Det var mycket roligt”

Glädjeämnen var många när Erik Hamrén presenterade sitt nya landslag inför höstens EM-kval. Det var också en nöjd lagkapten efter 3-0-segern.

– Det var mycket roligt. Nu kan jag sluta igen, sade Zlatan Ibrahimovic med ett garv efter matchen.

Det tog alltså blott fyra minuter för nygamle lagkaptenen Ibrahimovic att presentera sig. Pontus Wernbloom, som tog Kim Källströms plats från start, assisterade snyggt till ”Ibra” som helt fri i straffområdet enkelt kunde lägga in bollen i mål.

Drömmål av Bajrami

Emir Bajrami följde sedan upp med 2-0-målet på halvvolley efter att Twente-proffset tagit vara på sin egen retur och Zlatans nya anfallspartner Ola Toivonen fick även hann hitta nätet med en nick i den 56:e minuten. En passande avslutning på en skön augustiafton för det nya svenska landslaget.

– Det är en ny generation som känns kaxiga men ändå inte kaxiga. De sticker fram fötterna och har respekt men inte för mycket. Ola gör en fantastisk match, Emir är duktig, även Pontus är bra och Lustig gör det hur bra som helst. De kommer in och dominerar. Tidigare har de haft för mycket respekt för de andra spelarna. Den här generationen vill komma in och dominera, säger "Ibra".

Hamréns nya spelsystem fungerade nästintill fläckfritt och Sverige radade upp vackra anfall och kvalificerade målchanser i första halvlek. Förbundskaptenen bytte sedan flitigt i andra halvlek som av förklarliga skäl blev mer hackig.

Hyllar de yngre spelarna

Tongångarna är nu odelat positiva inför höstens EM-kval och ledaren Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i den svenska landslagdressen med besked.

– Det är en stor skillnad på att spela för sitt land än ditt klubblag. I klubblag spelar du för att du har kontrakt. Jag har inget kontrakt med landslaget men kommer för att jag vill ställa upp för mitt land och hjälpa till att nå framgångar. Sedan vill jag bli ihågkommen av alla supportrar och förhoppningsvis hamna i historieböckerna, säger Zlatan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN