Fotbolls-VM skakas av terrorhot

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-10

Siktar in sig på matchen England-USA

Fabio Capello.

Fotbolls-VM i Sydafrika skakas av ett terrorhot.

En nordafrikansk terrorgrupp med förgreningar till al-Qaida tänker spränga en bomb under matchen mellan England-USA den 12 juni.

Internationella fotbollsförbundet, FIFA, vill inte officiellt kommentera hotet.

Fotbolls-VM i Sydafrika startar den 11 juni och finalen spelas 11 juli 2010. Men nu skakas turneringen, som är det första världsmästerskapet i Afrika, av terrorhot. Enligt CBS News är det en nordafrikansk terrorgrupp knutna till al-Qaida, som siktar in sig på att slå till under fotbolls-VM. Enligt Bloomberg är matchen mellan England och USA målet för ett eventuellt attentat.

Mer än 2,2 miljoner biljetter har redan sålts till det månadslånga arrangemanget. Internationella fotbollsförbundet, FIFA, vill inte officiellt kommentera hotet men representanter har meddelat att både den sydafrikanska polisen och inrikesdepartementet är medvetna om hotet, skriver Dagens Nyheters nätupplaga.

De sydafrikanska arrangörerna har nu höjt säkerhetsberedskapen och en omedelbar översyn av säkerheten ska göras. Interpol kommer att finnas på plats under hela fotbolls-VM, meddelade den sydafrikanska polisen under torsdagen.

Följ ämnen i artikeln