”Fuck you, Pique”

FOTBOLL

Här ger Zlatan igen på kompisen – inför ett fullsatt Camp Nou

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic och lagkamraten Gerard Piqué fångades på en bild som skapade stor uppmärksamhet

i Spanien.

I går avslutade Ibrahimovic sin första säsong i Barcelona med ett kamratligt tjuvnyp på mittbacken.

– Fuck you Piqué, sa Zlatan med ett stort leende på läpparna när han firade ligaguldet på Camp Nou.

Det var upplagt för ett ligadrama mellan Real Madrid och Barcelona. Men förutom en skakig första kvart hade katalanerna inga problem mot Valladolid och säkrade klubbens fjärde ligatitel under 2000-talet inför ett gungande Camp Nou.

Efter ett självmål, ett mål av Pedro och två av Leo Messi, som summerar säsongen med 34 mål i la liga och blir överlägsen vinnare av Guldskon, byttes Zlatan Ibrahimovic in.

Då hade delar av publiken redan sjungit hans namn från läktaren under delar av andra halvlek.

Fångades på bild

Efter matchen höll lagets alla spelare traditionsenligt ett tal till publiken och när Gerard Piqué lämnade över mikrofonen till Zlatan gjorde han det med finess.

Under den senaste tiden har en sällsynt öm bild på Piqué och Ibrahimovic tillsammans, tagen av Dagens Nyheters fotograf Anders Lundqvist, cirkulerat på spanska sajter och diskuterats i flera tv-program. Gerard Piqué missade inte tillfället att anspela på diskussionen om manlig närhet som tog fart efter att bilden spreds över internet.

– Zlatan Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic, skanderade Barcelonas mittback innan han lämnade över ordet till svensken.

– Fuck you Piqué, sa Zlatan med ett stort leende på läpparna innan han tog till orda inför hemmapubliken.

”Länge leve Barca”

– Jag tar det på italienska okej? började Zlatan, medan delar av publiken skrek ’no!’.

– Tack till mina lagkamrater, tack till er alla andra. Jag vill också tacka tränaren, som hjälpt mig mycket, förklarade Zlatan innan han avslutade med en fras på italienska som han använde så mycket under sin första tid i Barcelona att tidningarnas karikatyrtecknare började använda det som sitt signum när de tecknade Ibra:

– Sono molto contento – jag är mycket nöjd! Länge leve Barça och länge leve Katalonien!

Flera av spelarna hade med sig sina barn på arenan efter matchen, men Zlatan lämnade Maximilian och Vincent Ibrahimovic hemma i går kväll. Efter spelarnas tal gjorde laget ett ärevarv inne på arenen till publikens stående ovationer, innan det strax innan midnatt var dags att ta festen vidare inne i stan.

ARTIKELN HANDLAR OM