Uppgifter i natt: Han lämnar AIK

avPetra Thorén

Stahre uppges lämna allsvenskan – ska presenteras för Panionios i dag

1 av 2 | Foto: Enligt uppgifter sent i går kommer AIK:s guldtränare att lämna klubben i sommar. Övergången till grekiska Panionios ska offentliggöras i dag.

I vintras avslöjade Sportbladet att AIK:s guldtränare Mikael Stahre, 35, var aktuell för Panionios.

Nu kan en flytt vara nära – i natt slog sajten Fotbollssverige.se fast att Stahre är klar för den grekiska klubben.

– Övergången offentliggörs under måndagen, säger en källa till nät­tidningen.

Om Fotbollssverige.se:s uppgifter, som publicerades sent i natt, stämmer är det ännu ett hårt slag för krislaget AIK.

De regerande mästarna har inlett säsongen uruselt med bara en enda seger efter åtta omgångar. I vintras avslöjade Sportbladet att den grekiska ligaåttan Panionios ville värva fjolårets succétränare Mikael Stahre mitt under säsongen. Men AIK nobbade budet.

Rykten i grekisk press

– Det är klart att man blir smickrad och glad av att få den uppmärksamheten från en klubb utanför Skandinavien. Det är inte så många förunnat, sa Stahre då och fortsatte:

I förra veckan blossade det på nytt upp rykten om Mikael Stahre i grekisk press. Panionios sparkade nyligen sin tränare Emilio Ferrara och är nu på jakt efter en ersättare. Enligt grekiska tidningar är Stahre en av huvudkandidaterna till jobbet.

Sent i natt var Sportbladet i kontakt med en källa med insyn i Panionios, men då fanns det ännu inga officiella uppgifter angående Stahre.

– Det har varit en nyhet (att Stahre är ­aktuell) här ner i ett par dagar sedan klubben fick ny sportchef, en dansk som heter Jens Bangsbo. Det sägs att han med 99,9 procents säkerhet kommer att utse en skandinav till ny tränare, säger källan.

Problem med ekonomin

Om Fotbollssverige.se:s uppgifter stämmer fortsätter Stahre troligen att leda AIK fram till VM-uppehållet för att därefter flytta till Grekland, där han i så fall återförenas med högerbacken Markus Jonsson, som spelade i AIK när Solnalaget vann dubbeln i höstas.

AIK har problem med ekonomin och ­eftersom Mikael Stahre står under kontrakt till och med 2011 får klubben ett välkommet tillskott i kassan om han skriver på för Panionios.

Sportbladet har sökt Mikael Stahre och sportchefen Björn Wesström för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM