”Jag har bestämt mig för att hjälpa AIK”

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter Sportbladets avslöjande – Stuart Baxter berättar om det kommande samarbetet med AIK

Foto: björn lindgren/blipix

HÖGANÄS. Hemligt möte med AIK-ledningen i går eftermiddag.

Nu talar Stuart Baxter, 57, ut om framtiden.

– Jag har bestämt mig för att hjälpa AIK, säger skotten till Sportbladet.

Sportbladet avslöjade i dag att AIK i går träffat Stuart Baxter för att diskutera en roll i klubbens organisation. På tisdagsförmiddagen träffar vi den välmeriterade 57-åringen i Höganäs, några mil norr om Helsingborg. Han gör omgående klart att det inte är aktuellt med något officiellt tränaruppdrag i AIK.

– Jag är i väntans tid nu när det gäller nytt jobb. I januari ska jag se vad det finns för möjligheter och fatta ett beslut. Just nu står jag till AIK:s förfogande och hjälper gärna till.

”Ska vara en resurs”

Vad är det ni har diskuterat?

– Jag ska vara en resurs. Kanske hjälpa tränarteamet, som ett bollplank, eller hjälpa till med u-truppen och vara vad vi kallar för ”en bärande vägg”. Men det är väldigt viktigt att tränaren får vara tränare. Det ska inte vara så att Stuart hänger över axeln på tränaren. Jag vill inte att folk ska tro att jag kommer att göra alla drag i AIK, för så är det inte. AIK sköter sitt och jag hjälper till. Jag kommer absolut inte att gå in och peta i någonting.

Är det ett ideellt uppdrag?

– Det har vi inte diskuterat alls.

Drömmen: en stor liga

Vad kan du bidra med?

– Erfarenhet och taktiska diskussioner.

Baxter, som drömmer om ett tränaruppdrag i någon av de stora ligorna, berättar att det även kan bli aktuellt att hjälpa AIK när han fått nytt jobb.

– Det finns ju telefoner och datorer.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN