Zlatan sågas efter missarna

FOTBOLL

Får låga betyg i italiensk media

MILANO. Varnad, målsumpare och tre tappade poäng.

Zlatan Ibrahimovic hade inte sin bästa dag på San Siro i går, i dag är domen i italiensk media hård.

”Zlatan missade målchanser som han aldrig missar” skriver Corriere della sera.

Milan skulle behålla sexpoängsavståndet i tabelltoppen och ta tre poäng hemma mot Roma innan det var dags för jullov.

Men Max Allegris lag såg redan ut att ha tankarna på julgröten och inte minst Zlatan Ibrahimovic får svidande kritik i italienska tidningar dagen efter att han missat två klara målchanser för Milan.

”En grå kväll. Han missar två mål som gör att Milan förlorar och bevisar återigen att utan Ibra inget party” skriver Gazzetta dello sport och ger Zlatan en femma av tio i betyg, lägst i laget tillsammans med Robinho och Clarence Seedorf.

”En riktig besvikelse"

”Han missar en målchans som han aldrig missar i 35:e minuten, då hans stora fötter ställer till problem för honom, ensam framför Doni (Romas målvakt). Normalt sett slutar ett sådant avslut med mål” skriver Corriere della sera, som också ger Zlatan en femma i omdöme, i sällskap med bland annat Abate, Boateng och Seedorf.

Zlatan Ibrahimovic drog på sig en varning i slutet av matchen, när han avslutade ett anfall som redan var avblåst för offside. Därmed missar han Milans nästa match i ligan mot Cagliari den 6:e januari.

”Ibrahimovic fick sig själv avstängd i kommande match, under en kväll som var en riktig besvikelse” skriver Repubblica som konstaterar att Milan saknade fart och rytm och spelade ”slow foot” på San Siro i går kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM