Han ratas– av alla

FOTBOLL

Dulee Johnson frias – men är iskall hos de allsvenska lagen

Sponsorerna och fansen vill ha bort honom. Sent i går höll AIK ett möte för att avgöra om Dulee Johnsons framtid.

Han vill vara kvar i Sverige, men är inte välkommen i de andra allsvenska klubbarna.

– Han passar inte in hos oss, framförallt inte på det sociala planet, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson.

Foto: friad i rätten Tingsrätten friade i går Dulee Johnson från anklagelserna om våldtäkt. Men AIK-stjärnans framtid på fotbollsplanen är fortfarande osäker. Fans och tunga sponsorer kräver att han sparkas.

I går friades Dulee Johnson.

Nästan två månader har gått sedan han häktades misstänkt för våldtäkt, men nu är processen för tillfället över.

– Jag har tre veckor på mig att överklaga men det lutar inte åt något håll just nu. Jag fattar inte beslut förrän tidigast slutet av nästa vecka, säger åklagaren Henrik Söderman.

Intern AIK-utredning

Nu väntar Dulee på nästa besked. När han greps av polis startade AIK en intern utredning för att se över hans framtid. I går hade klubben ett möte med Johnson för att diskutera om han får vara kvar, trots att huvudsponsorerna och fangruppen Black Army kräver att han aldrig mer får spela i AIK-tröjan.

– Jag är rätt så ovetande, men om de höll möte i kväll bör de lämna besked i morgon (läs: i dag), säger assisterande tränaren Andreas Alm.

Vill du ha kvar Dulee?

– Det är inte min sak att kommentera. Det får Jens (Andersson, sportchef) göra.

Men Jens Andersson vill inte säga något. Det vill inte heller VD:n Annela Yderberg.

I våras blev Dulee Johnson svensk medborgare. När Sportbladet talade med honom i höstas poängterade han att han absolut inte ville lämna för en utländsk klubb.

– Hur fan ska jag lämna Sverige? Det här är ett jättebra land. Jag har bott här länge och trivs och har familj och mina barn här, sa han.

Ändå har Johnson inget att hämta i de andra allsvenska lagen. Sportbladet talade i går med alla konkurrenter utom Halmstad, och ingen vill ha Johnson i klubben oavsett om han öppet visade intresse för att komma.

– Det har jag svårt att tänka mig. Dels har vi en alldeles för stor trupp, och sen har vi inte de resurserna, säger Trelleborgs ordförande Per-Anders Abrahamsson.

– Det har ju varit ett flertal strultillfällen, och det skulle nog vara svårt att

värva honom till Kalmar FF, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson.

ARTIKELN HANDLAR OM