Här gör Henrik Larsson comeback

FOTBOLL

Tillbaka i Högaborg – med 16 mål på fem matcher

1 av 42 | Foto: Det var i Högaborg allting började för Henrik Larsson.

Här är Henrik Larsson tillbaka på fotbollsplanen och hedrar sitt löfte till Högaborg.

38-åringen har i skymundan gjort comeback i moderklubbens veteranlag med 16 mål på fem matcher som facit.

– Det är inget jag vill kommentera, säger Larsson till Sportbladet.

Flera gånger under sin karriär pratade Henrik Larsson om att göra en säsong i moderklubben Högaborg innan han lade skorna på hyllan. Därför blev besvikelsen stor i klubben när 38-åringen i fjol sade adjö till fotbollsscenen efter säsongen med Helsingborg.

Tillbaka i den gröna tröjan

Men nu har Larsson uppfyllt sitt löfte. Under våren och sommaren har Landskrona-tränaren mer eller mindre i hemlighet snörat på sig skorna och återigen dragit på sig den gröna Högaborgs-tröjan.

På söndagen gjorde den gamle stjärnanfallaren sex mål när Högaborgs veteranlag slog Råå IF med 10-0.

– Motståndarna brukar tycka att det är trevligt och roligt att möta honom innan matchen. Men sedan brukar siffrorna börja rinna iväg och då är det inte så roligt längre, säger Kenneth Karlsson, styrelseledamot i klubben och sammankallande för veteranlaget "Oldboys".

”Hade kunnat spela i allsvenskan”

Karlsson säger att den förre landslagsstjärnan gjort 16 mål på sina fem matcher för laget i år. Att det gamla takterna sitter i råder det ingen tvekan om.

– Han skulle kunna spela i allsvenskan i dag. Men det viktigaste för honom här är att träffa de gamla kompisarna, lira lite boll och hålla kontakten. Men han är fortfarande en tävlingsmänniska och vill vinna. Så han kanske inte går för fullt men han går inte på halvfart heller.

Klubben anser nu att Larsson hedrat löftet han lämnade under karriären.

– Det kan man säga att han gjort även om han utan tvekan hade kunnat spela i vårt a-lag. Han är fortfarande den bästa spelaren i hela föreningen.

38-åringen vill själv inte prata om ”comebacken”.

– Det är jag inte intresserad av att kommentera, säger ”Henke”.

ARTIKELN HANDLAR OM