Real räddades – av en slumpstuds

FOTBOLL

Drömmen om ligatiteln på väg att gå upp i rök – trots en man mer

Efter 70 minuters bombardemang var La Ligatiteln körd för Real Madrid.

En slumpstuds senare lever ligan.

Foto: Higuain jublar efter 2-1-målet.

Det märkliga var inte att Real Madrid manglade på i 90 minuter. Det märkliga var att det höll på att inte räcka.

För trots det massiva övertaget krävdes en horribel utvisning av Athletic Bilbaos Fernando Amorebieta och en straff för att Cristiano Ronaldo skulle ge titeljagarna ledningen. Och ett slött försvar för att Francisco Yeste skulle promenera in kvitteringen.

Efter en timmes speltid var det som att matchbilden och resultattavlan var hämtade från olika matcher. Hemmalaget var överlägset – men 1-1 höll sig. De vitklädda fick inte in bollen och var i det läget tre poäng bakom Barcelona.

Higuain hjälte

Lösningen kom på en högerhörna. Inifrån spelarhögen studsade bollen på två huvuden innan den fortsatte mot mål. Gorka Iraizoz räddning var delikat, men Gonzalo Higuains retur var otagbar.

2-1 ryckte ur proppen. Då återstod 17 minuter, och på dem krutade Sergio Ramos in 3-1, medan Karim Benzema tåade in 4-1 och Marcelo rullade in 5-1.

I ligatoppen är målskillnaden oväsentlig eftersom La Liga avgörs av inbördes möten när två lag hamnar på samma poäng. Men för självförtroendet var Real Madrids 5-1-seger säkerligen en nyttig självförtroendeboost inför sista omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga