AIK Fotboll

”Det är Gothia Cup-känsla”

avJohan Flinck, Patrik Brenning

AIK kritiska till flytt – och reservarenan

Torsdagens krismöte mellan IFK Göteborg och AIK ser ut att flyttas från Gamla Ullevi sedan Svenska fotbollförbundet underkänt gräsmattan vid en inspektion i dag.

AIK är kritiska till hantering av mattan på Gamla Ullevi och fasar nu att matchen spelas på Borås Arenas konstgräs.

– Inget av lagen vinner på att spela på konstgräs, säger tränaren Björn Wesström.

Gamla Ullevis gräsmatta underkändes i dag av Svenska fotbollförbundets representanter. Tävlingskommittén tar i kväll det definitiva beslutet om matchen ska flyttas men ordförande Gerhard Sager, som var med vid inspektionen, yrkar på att den flyttas.

”Spelar väl 93-lag på den?”

AIK riktar nu kritik mot hur Göteborgs Kommun, genom ägarbolaget Higab, sköter Gamla Ullevi.

– Det är en ny arena men det spelar väl 93 lag på den? Alla a-lag som finns i Göteborg verkar spela på den. Det är Gothia Cup-känsla. Planskötaren får mycket skit men va fan kan han göra när det är matcher varannan dag efter en sådan här vinter, säger mittfältaren Bojan Djordjic.

Solnaklubben fasar nu för att matchen flyttas till konstgräset på Borås Arena, som är IFK Göteborgs första reservarena.

Vill spela på Nya Ullevi

– Inget av lagen vinner på att spela på konstgräs. Det är inget underlag som varken vi eller Göteborg tränar på eller spelar hemmamatcher på. Det blir i så fall konstigt, säger tränaren Björn Wesström.

Ni vill väldigt gärna spela på naturgräs?

– Ja, det vill vi.

Wesström säger att AIK har möjlighet att yttra sig i frågan men måste veta vad IFK:s förslag blir först. Ett alternativ kan bli att flytta matchen till Gamla Ullevis storebror Nya Ullevi.

– Jag vet inte hur planen på Nya Ullevi ser ut, om det varit Monster Truck där igår eller om U2 hade en spelning där, säger Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM