Här är allsvenskans tio bästa spelare

Allsvenskans tio BÄSTA spelare

Patrik Sjögren summerar allsvenskan 2010 – DEL 5 av 6.

I morgon avgörs vilket som Sveriges bästa fotbollslag när allsvenskans avslutande omgång spelas. Men redan nu kan en ­spelare titulera sig allsvenskans bäste när Sportbladet nu fortsätter nedräkningen med att lista årets bästa spelare.

Patrik Sjögren

Fotnot: Bara spelaren som spelat hela säsongen i allsvenskan har tagits med i beräkningen.

Alexander Gerndt

Helsingborg.

Skyttekung i ett bottenlag och ett topplag samma säsong gör att det inte går att blunda för Alexander Gerndt när årets spelare ska prisas. Hur mycket Gerndt betyder syntes på Gefle när skyttekungen försvann. Grattis, Alexander! Du är bäst i allsvenskan 2010!

Daniel Larsson

Malmö FF.

Daniel Larsson är hemligheten bakom Malmös hysteriskt kvicka anfallsspel. Allsvenskans snabbaste spelare är poängbäst i det potentiella guldlaget och har varit ett av serien största utropstecken i år. Ovärderlig i Malmös ”spanska spelsätt” och näst bäst i hela serien.

Nordin Gerzic

Örebro.

Har burit Örebro till en tredjeplats i allsvenskans och spel i Europa. Troligtvis spelar Gerzic också i Europa nästa år men frågan är om han gör det med ÖSK? Fullständigt lysande i år vilket ger en pallplacering mitt bland skåningarna.

Ivo Pekalski

Malmö FF.

Har tränat med Arsenal och Liverpool, är 20 år och debuterade den 23 mars i allsvenskan. Åtta månader senare är Ivo Pekalski allsvenskans bäste innermittfältare. Har styrt upp balansen bakom MFF:s fantastiska offensiv och är en av årets största överraskningar.

Marcus Lantz

Helsingborg.

Spelade sig tillbaka in i landslaget vid 35 års ålder. Håller på egen hand ihop balansen i Helsingborg och Lantz fantastiska vårsäsong ligger bakom att skåningarna kan vinna guld på söndag. Kontraktslös efter säsongen och nu ryktas det om att Djurgården kan vara på väg att göra ett jätteklipp.

Denni Avdic

Elsborg.

Skyttekung i ett Elfsborg som trots det är 20 poäng bakom toppduon. Har äntligen fått sitt stora genombrott och utvecklats till en målskytt av rang. Allsvenskans bäste huvudspelare i offensivt straffområde och fortsatt fantastisk med fötterna.

John Alvbåge

Örebro.

Bäst i allsvenskan med 14 nollor i årets succélag Örebro. Är mogen för större uppdrag och det borde finnas intressenter efter Alvbåges prestationer. Har även stått för årets TV-intervju när han försökte göra sig hörd i direktsändning med en skrikande dotter i famnen.

Daniel Andersson

Malmö FF.

Första säsongen som mittback och har då bidragit till at Malmö FF släppt in minst antal mål i allsvenskan. Detta trots ett lag som lutar livsfarligt framåt i sin balans. Gjort sin bästa säsong på väldigt, väldigt länge, och allt detta i en ny position.

Pär Hansson

Helsingborg.

Inte fått de stora rubrikerna men likt en domare är det ofta då målvakten är som bäst. Fick chansen på allvar i fjol och har under årets säsong varit ännu bättre. Bidrar med en trygghet som sprider sig genom hela HIF:s försvar. Spelar moget trots sin, för målvakter, unga ålder på 24 år.

Mostapha El Kabir

Mjällby.

Ett lysande nyförvärv som tvingades provträna med Mjällby innan de värvade honom i somras. Tillsammans med mittfältaren Tobias Grahn har anfallaren bildat en av allsvenskans farligaste centrallinjer. Kommer inte vara kvar i allsvenskan nästa år.

STÖRSTA FLOPPARNAHär är allsvenskans tio snyggaste målHär är allsvenskans tio största genombrottHär är allsvenskans tio största tavlor
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN