ÖFK-stjärnan hyllar Kindberg

DOHA.

Daniel Kindberg är åtalad för grov ekonomisk brottslighet.

Men i Östersunds omklädningsrum är han fortfarande kung.

– Vi älskar honom. Kindberg tror att han inte kommer bli dömd och då tror vi inte heller det, säger stjärnan Hosam Aiesh.

Daniel Kindberg, 51, och två andra män – i media omnämnda som Peabmannen och Sollefteåbon – åtalades i början av december för grov ekonomisk brottslighet. ÖFK:s ordförande, som för tillfället har en paus i uppdraget, åtalades för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott samt medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall. Åklagaren yrkade även på näringsförbud mot Kindberg i en stämningsansökan som lämnades in till tingsrätten.

Daniel Kindberg valde också att lämna rollen som ordförande i styrelsen, men är fortfarande kvar som ”bollplank” till de som numera styr föreningen.

Enorm hyllning

Men den misstänkta brottsligheten har inte fått spelarna att ändra uppfattning om ÖFK:s starke man. Hosam Aiesh levererade en rejäl hyllning till Kindberg när han fick frågor om åtalet efter en av landslagets träningar.

– Vi pratar ingenting om det (åtalet) i omklädningsrummet. VI älskar Kindberg och det han gjort för klubben och staden Östersund är enormt stort. Skulle han bli dömd är det tråkigt för honom och klubben, men vi spelare älskar fortfarande honom. Han är fortfarande inte dömd än, och blir han det får man ta det sen.

”Han har vårt stöd”

Han har ert stöd?

– Ja, han har vårt stöd.

Hur ser du på de allvarliga misstankarna om brott?

– Jag är fotbollsspelare. Jag tänker inte så mycket på det. Jag har försökt läsa om det, men fattar ingenting. Man vet ju inte vad som hänt innan. Men jag försöker undvika det där och göra det jag är bra på: spela fotboll. Resten får alla andra duktiga lösa.

Folk måste fatta att han inte är dömd

På vilket sätt har ni visat Kindberg stöd?

– Vi pratar mycket med honom. Jag har gjort det rätt mycket nu under vinterfönstret. Han vet att han har mitt stöd och han har hela omklädningsrummets stöd. Han är faktiskt inte dömd än och det måste folk fatta. Han har vårt stöd till den sista dagen, och blir han dömd så är det tråkigt. Men tills dess har han stödet.

Hur mår han då?

– Han mår bra. Han är en väldigt, väldigt stark människa. Han tror inte att han kommer bli dömd och tror han det så tror hela laget det. Det är en fantastiskt stark människa och inget sånt här kan påverka honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.