Selakovic i kylan

FOTBOLL

Först till sommaren kan det bli aktuellt med ett klubbyte

1 av 2 | Foto: NÖTA BÄNK Förre Halmstadspelaren Stefan Selakovic har haft en tung höst och vinter i holländska Heerenveen. Merparten av tiden har tillbringats på avbytarbänken och nu funderar han över sin framtid.

DOETINCHEM

Stefan Selakovic, 26, tog klivet till proffslivet för att öka sina landslagchanser.

Nu är han långt från Blågult - på Heerenveens avbytarbänk.

- Först till sommaren kan det bli aktuellt med ett klubbyte, säger han.

Allsvenske skyttekungen från 2001 såg ut att gå mot ännu en tung holländsk ligaomgång i går.

Selakovic fanns på avbytarbänken från start när Heerenveen mötte bottenlaget Graafschap på bortaplan. Hans chanser till spel i fortsättningen lär inte ökat eftersom värste konkurrenten Romano Denneboom gjorde två mål och centrale forwarden, nyförvärvet Gerald Sibon gjorde ett.

Men svensken fick i alla fall komma in på planen med tio minuter kvar att spela.

Selakovic hade svårt med bollkontrollen på den svårspelade planen och missade ett friläge, helt ren med motståndarmålvakten.

Men så, med matchens absolut sista spark hittade han rätt och kunde göra sitt andra ligamål för säsongen och fastställa Heerenveensegern till hela 5-1.

- Målet kanske inte gör så mycket för att övertyga vår tränare om jag ska spela från start, men det var skönt för självförtroendet, säger Stefan Selakovic med ett brett leende.

Gårdagen kan ha varit en liten vändning. Selakovic har kommit närmare förstaelvan den senaste tiden.

Hur har den här hösten och vintern varit?

- Tuff givetvis. Jag spelade mycket när det gick dåligt för laget i början av säsongen. Jag hamnade på bänken och sedan vände det för laget.

Då valde Heerenveen-tränaren Foppe de Haan att köra vidare med samma uppställning och Selakovic vid sidan om planen.

Heerenveen köpte Selakovic för, med klubbens mått, stora pengar. Halmstad fick kring 12-15 miljoner kronor i övergångssumma.

Nu är både Halmstad och IFK Göteborg intresserat av att få hem Selakovic på lån.

- Jag vill inte utesluta något, jag har ju sett hur positivt det var för Johan Elmander att flytta hem. Men just nu känns det inte aktuellt. Jag trivs bra och lite pengar finns med i bilden också. Till sommaren kan situationen vara annorlunda om jag inte får spela. Jag tror inte Heerenveen är så intresserat av att behålla en dyr spelare på bänken heller.

Har du pratat med förbundskaptenerna?

- Ja. De säger att jag fortfarande finns med i landslagsdiskussionen. Att jag ska sikta in mig på trupperna till vårens EM-kvalmatcher.

- Men självklart inser jag att jag måste spela mer i Heerenveen innan landslaget blir aktuellt igen.

Har gjort åtta landskamper

Michael Wagner