Sunderland sparkar Chris Coleman

Publicerad:
Uppdaterad:
Chris Coleman.
Foto: Francois Mori / TT / NTB Scanpix
Chris Coleman.

FOTBOLL

Sunderland rasar genom det engelska seriesystemet.

Först flyttades man ned från Premier League och nu är klubben också klara för ytterligare en nedflyttning efter att ha slutat sist i Championship.

Till följd av nedflyttningen meddelar nu klubben att man sparkar tränaren Chris Coleman.

Sunderland åkte ur Premier League för två säsonger sedan. Det var början på ett ras i det engelska seriesystemet. Klubben som ligger sist i Championship är redan klara för nedflyttning till League One till kommande säsong.

På grund av klubbens nedflyttning meddelar nu ”The black cats” att man sparkar tränaren Chris Coleman. Under söndagen publicerade klubben ett meddelande på hemsidan:

Sunderland AFC meddelar att manager Chris Coleman och hans assisterande Kit Symons har blivit släppta från sina kontrakt.
Klubben vill tacka Chris och Kit för deras ansträngningar i klubben under en säsong som har varit en stor besvikelse för alla i klubben.
Klubben kommer inte att svara på några kommentarer för tillfället.”

Tog över klubben 2017

Efter en dålig start på i Championship sparkade klubben tränaren Simon Grayson. I november 2017 tog Wales förre förbundskapten, Chris Coleman, över tränarjobbet med målet att rädda kvar klubben i Englands andradivision.

Men svenske Joel Asoro och hans lagkamrater i Sunderland har inte lyft under Coleman. Klubben är jumbo i ligan och därför meddelar nu klubben att Coleman får lämna sitt uppdrag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN