Kindberg tar time out: ”Det går inte”

Släppt på fri fot – men misstankarna kvarstår

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Daniel Kindberg har släppts på fri fot, men misstankarna mot Östersunds ordförande kvarstår.

På fredagskvällen kommer han att uttala sig för första gången.

– De som känner honom vet att han aldrig har gömt sig för media tidigare, säger ÖFK:s medieansvarige Patrick Sjöö till Fotbollskanalen.

Det var i tisdags som Ekobrottsmyndigheten gjorde ett tillslag mot bolaget Östersundshems kontor, där Daniel Kindberg sitter som vd.

Kindbergs dator beslagtogs och senare på tisdagen blev han anhållen, på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

”Marginell risk”

Kindberg är en av två personer som har suttit anhållen.

Vid 17-tiden på torsdagen släpptes han på fri fot.

Misstankarna kvarstår dock.

– Vi har hållit flera förhör med båda två under tiden de har varit anhållna. Det som har framkommit i förhören har varit tillfredställande och har stärkt misstankarna. Jag ser därför inte att det finns skäl att begära dem häktade då jag nu bedömer risken för att de ska kunna förstöra bevisning eller på andra sätt försvåra utredningen som marginell, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Tar time out

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen meddelade Östersunds FK att Daniel Kindberg tar ”time out” från sitt uppdrag som ordförande för klubben.

– Det går inte att sitta i styrelsen eller på annat sätt företräda klubben så länge nuvarande misstankar kvarstår. Det gemensamma beslutet gäller under utredningstiden, säger ÖFK:s vice ordförande Hans Carlsson i ett uttalande.

Ska uttala sig

ÖFK kommer att hålla en presskonferens på fredagskvällen, troligen klockan 18:00, och där kommer Kindberg att medverka uttala sig för första gången.

– De som känner honom (Kindberg) vet att han aldrig har gömt sig för media tidigare. I ett sådant här läge skulle de flesta kanske göra det, men han väljer att prata, säger klubbens medieansvarige Patrick Sjöö till Fotbollskanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.