Fotboll

Mästartränaren fortsätter

Av: 

David Flatbacke

FOTBOLL

Joachim Löw kvar i Tyskland

Joachim Löw ledde Tyskland till ett efterlängtat VM-guld.

Chansen till fler titlar som förbundskapten finns i högsta grad.

54-åringen har nämligen berättat att han fortsätter på posten.

– Just nu kan jag inte föreställa mig något roligare, säger han.

Joachim Löw tog Tyskland till VM-guldet i Brasilien. Landet avgjorde finalen mot Argentina sent, genom Mario Götzes 1–0-mål i förlängningen. Det har spekulerats i att förbundskapten skulle sluta efter sommarens turnering. Men så kommer inte fallet att bli, utan det verkar snarare som att 54-åringen är mer taggad än någonsin på sin uppgift.

– Just nu kan jag inte föreställa mig något roligare än att få jobba vidare här, och att få föra laget till EM i Frankrike och att få utveckla spelarna mer. Jag är lika motiverad som jag var på min första arbetsdag, säger Löw i en intervju på det tyska fotbollsförbundets (DFB) hemsida.

Satsar vidare

Den rutinerade tränaren är laddad inför kvalet till den kommande EM-turneringen.

– Jag förlängde inte mitt kontrakt till 2016 för att lämna i förtid. Vi lyckades oerhört bra i Brasilien, men det finns fortfarande andra mål att kämpa för. VM 2014 var en stor höjdpunkt, inte ett avslut, säger "Jogi" Löw.

I Tysklands EM-kvalgrupp, grupp D, ingår Polen, Irland, Skottland, Georgien och Gibraltar.  Den första matchen spelas 7 september hemma mot Skottland, på Signal Iduna Park i Dortmund.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!