Nej, de har faktiskt inte vunnit titeln...

FOTBOLL

Bisarra scenerna i engelska FA-cupen

1 av 11

Firar Aston Villa-fansen segern i Premier League, Champions League eller en VM-final?

Nej, de är klara för semifinal i FA-cupen – och tillbaka på Wembley.

– Folk försökte kyssa mig och bet mig, säger Aston Villas målskytt Fabian Delph till BBC.

Redan efter Scott Sinclairs 2-0-mål stormade delar av Aston Villa-fansen ut på planen för att fira. Funktionärer kunde dock mota tillbaka supportrarna – men det var bara början.

Strömmade in på planen

När Villas Jack Grealish visades ut på tilläggstid, ett märkligt beslut av domaren Anthony Taylor, var fansen återigen inne och när slutsignalen till sist ljöd utbröt fullständigt kaos. Läktarna tömdes på någon minut när publik från arenans samtliga sektioner strömmade in på planen.

– Mitt armband blev stulet och någon tog min vänstra sko men jag kan ändå uppskatta lättnaden fansen känner efter ett resultat som det här. Men det var ändå farligt. Folk försökte kyssa mig och bet mig. Det var obehagligt, säger Aston Villas målskytt Fabian Delph till BBC.

Det var också rivalen West Bromwich som besegrats under en alla annat än vanlig kväll på Villa Park.

Bisarra utvisningar

Domaren Anthony Taylor bjöd även han på bisarra scener vid de två utvisningarna i matchen. Claudio Yacob såg rött för gästande WBA efter att visserligen hoppat in i en närkamp men landat med marginal framför motspelaren för att sedan själv istället bli tacklad.

På tilläggstid kvitterade Taylor sitt misstag när hemmalagets Jack Grealish såg rött för att ha hoppat i ett försök att undvika en tackling. En filmning ansåg Taylor.

Därmed missade 19-årige Grealish slutsignalen och vad som måste beskrivas som historiska scener på Villa Park. Efter en kvartsfinalseger – mot rivalen WBA som tar Aston Villa till Wembley för semifinalspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM