Elm återvänder – klar för Kalmar FF

Av: Michael Wagner, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är glad att vara tillbaka”

1 av 2

Rasmus Elm är klar för Kalmar FF.

Klubben bekräftar affären på sin hemsida.

– Jag är glad att vara tillbaka i Kalmar FF, säger Elm.

Rasmus Elms kontrakt med ryska CSKA Moskva bröts efter mittfältarens ihållande hälsoproblem. Nu är landslagsspelaren istället klar för en återkomst i Kalmar FF.

”En bra möjlighet”

Klubben skriver att 26-åringen nu ska fortsätta sin rehabilitering men målet är att Elm ska spela allsvensk fotboll för klubben under den kommande säsongen.

– Jag är glad att vara tillbaka i Kalmar FF. Givetvis hade jag velat återvända under lite andra omständigheter, men jag ser detta som en bra möjlighet att ta mig tillbaka till min rätta nivå i en förening och miljö som jag trivs i. Först och främst är mitt fokus på att bli helt frisk och bygga upp mig igen i lugn och ro, säger Elm till klubbens hemsida.

Kalmar FF:s klubbdirektör bekräftar för Sportbladet att Rasmus Elm redan börjat träna med klubben.

– Det känns väldigt bra för båda parter, för oss och Rasmus som kan starta om i en trygg miljö. Rasmus har börjat träna samtidigt med laget. Han byter om med killarna och är med i snacket, men när de tränar går han in i gymmet och kör lätt styrketräning, säger Svante Samuelsson.

Kontrakt till 2016

– Hans närvaro betyder jättemycket, alla vet hur bra spelare han är. 

När kan han vara med i den kollektiva träningen?

– Det är det ingen som vet. Det är viktigt att han får den tid han behöver på sig att bli frisk från sina magproblem. Men han kommer finnas med kring laget från och med nu. Han åker med vårt läger till Spanien i början av mars.

Kontraktet är bara på ett år till sommaren 2016. Hade du velat skriva ett längre?

– Det optimala hade varit ett längre kontrakt, men samtidigt var det ingen som för några år sedan som trodde att Rasmus Elm redan nu skulle vara tillbaka i Kalmar FF. Vi är ödmjuka i den här situationen och väldigt glada över vi tror att han kommer spela i allsvenskan för oss i år. 

Elm kom till Kalmar FF från Emmaboda IS som 17-åring 2005. Efter den allsvenska titeln 2008 såldes mittfältaren sedan vidare till holländska AZ Alkmaar sommaren 2009.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN