Johan Elmander målskytt för Bröndy

1 av 2
FOTBOLL

I morgon samlas landslaget inför träningsmatchen mot Estland och EM-kvalpremiären mot Österrike.

Johan Elmander sista minuten-laddade med att göra sitt första mål sedan återkomsten till danska Bröndby.

Branimir Hrgota startade på nytt i Bundesliga – men blev mållös.

Den svenske fotbollsanfallaren Branimir Hrgota blev uttagen i A-landslaget i tisdags och gjorde hattrick i Europa League i torsdags.

På söndagen fick han för andra helgen i rad chansen från start i sitt tyska klubblag Borussia Mönchengladbach. Men precis som i premiären mot Stuttgart blev Hrgota mållös och utbytt drygt 20 minuter från slutet.

Den svenske backen Oscar Wendt, som däremot på nytt blev nobbad av förbundskapten Erik Hamrén, spelade 90 minuter för Mönchengladbach i 0–0-matchen borta mot Freiburg.

Samma slutresultat blev det mellan Mainz och Hannover. Den förre Brommapojkarna- och Malmö FF-backen Miiko Albornoz – som är född i Stockholm men som har valt att spela för Chile och i somras var uttagen till VM – spelade 90 minuter för Hannover.

Efter två omgångar är Bayer Leverkusen enda lag att ha tagit full pott, sex poäng. Augsburg är ensamt om att vara poänglöst.

■ ■ ■

Anfallare Johan Elmander gjorde på söndagen sitt första mål sedan återkomsten till danska Bröndby.

33-årige Elmander – i Bröndby 2004–2006 – öppnade målskyttet i den 56:e minuten borta mot Nordsjälland, i det som till slut blev en 3–0-seger.

Elmander gjorde säsongens första start efter inhopp i de senaste två matcherna. Han missade de tre första omgångarna sedan hans far hastigt gått bort i cancer.

TT