”Deadline day är som poker”

FOTBOLL

Wenger om de sista galna dagarna

Foto: Arsene Wenger.

Klockan 00.00 natten till tisdag stängs transferfönstret i England.

Arsenals manager Arsene Wenger öppnar för nya värvningar under helgen – men vägrar berätta vilka.

– De här sista dagarna är som ett pokerspel, säger han.

En hektisk helg är i antågande. Vid midnatt på måndag stänger transferfönstret i England och det är dags för klubbarna att bestämma sig; är de nöjda eller ska de satsa?

”Är som poker”

Arsenals manager Arsene Wenger likställer den kommande helgen med poker.

– De här sista dagarna är som ett pokerspel. Det förekommer mycket lögner de här dagarna och alla är intresserade av samma spelare även om det egentligen bara är en klubb som vill ha spelaren. När du har erfarenhet av det kan du säga ”bluff” när det är en bluff, säger han på en presskonferens.

Vägrar avslöja sina planer

I veckan opererades Olivier Giroud och han beräknas bli borta fram till årsskiftet. Påtryckningar utifrån, av bland andra Gary Neville, menar att Arsenal är i behov av en ny anfallare. Wenger är å andra sida tveksam – men vill inte avslöja för mycket.

– Vi har Sanogo, naturligtvis Sanchez, Walcott, Podolski och vi har fortfarande Giroud som kommer tillbaka under säsongen och jag har säkert glömt en eller två. Vi kan absolut vara framgångsrika. Men jag kommer att vara aktiv ända till fönstret stänger och alert fram till den allra sista minuten, säger han.

Under den senaste tiden har Arsenal kopplats ihop med PSG-mittfältaren Adrien Rabiot, men det ville Wenger inte prata om.

– Jag säger bara en sak: Jag berättar ingenting, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arsenal FC