Här har klubben lärt av misstaget

FOTBOLL

Kulturkrocken på Bayerns lagfoto

1 av 7

Här tvingas Bayern Münchens nya spanjorer kasta på sig lederhosen och med en öl i handen glatt posera på klubbens årliga sponsorbild.

Men det fanns de som slapp.

Efter fjolårets öldusch gjorde inte klubben om misstaget vid lagfotograferingen med Franck Ribery.

Efter ligatriumfen 2013 blev det irriterat i Bayern München under segerfirandet. Jerome Boateng sprang i kapp Franck Ribery och hällde ett stort glas öl över lagkamraten. Olycklig då fransmannen är troende muslim och har valt att avstå från alkohol.

– Jag kommer aldrig tala med Boateng igen, han vet om att jag är muslim. Jag är förbannad, sa Ribery enligt Daily Mail.

”Var alkoholfri öl”

På videobilder från firandet syntes tydligt hur Ribery försökte fly undan lagkamraterna. Efter att kontroversen nått tidningarna talade parterna ut.

”Jag och min vän Ribery. Allt är okej, det var en alkoholfri öl så inga problem”, skrev Boateng på Twitter.

Ribery, som konverterade till Islam 2006 och lade till namnet Bilal Yusuf Mohammed, berättade häromåret för AP hur viktig religionen är för honom.

”Gjort mig starkare”

– Det är min personliga sak. Men jag är troende och sedan jag konverterade till Islam så känner jag mig starkare, både mentalt och fysiskt. Jag är medveten om att livet består av små saker och det är därför jag alltid tar mig tid att tala med folk som stannar mig på gatan. Jag försöker tala med många människor. Mitt uppdrag är att göra folk glada, sa Ribery.

Nu har Bayern också fått anpassa sig efter de olika kulturerna i laget. Klubben sponsras sedan länge av ett ölmärke och har som årlig tradition att klä upp sig i lederhosen och posera med drycken. Men på årets bild syns hur Ribery inte håller i något ölglas, något även andra muslimska spelare som Xherdan Shaqiri sluppit.

Däremot kom inte de spanska nyförvärven Pepe Reina och Xabi Alonso undan knästrumporna och skålandet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga