VM-hjältens kupp – från läktarplats

FOTBOLL

Lämnade arenan med väldigt speciell packning

1 av 4 | Foto: Scholes fick fortsätta matchen utan namn och nummer på tröjan.

Bastian Schweinsteiger har vunnit VM, Champions League och sju tyska ligatitlar.

Men när idolen Paul Scholes kom på besök blev 30-åringen till en liten pojke igen.

Med en medhavd tröja i packningen smög världsmästaren ner från läktaren och kuppade till sig legendarens tröja.

Manchester Uniteds legendarer gästade i dagarna München för en uppvisningsmatch mot Bayerns dito. Då visade det sig också vem som fortfarande regerar i fotbollsvärlden – i alla fall enligt en färsk världsmästare.

Hade med sig tröja

Bayern-stjärnan Bastian Schweinsteiger fanns på plats för att se legendarerna, bland dem Manchester Uniteds Paul Scholes, spela. Men 30-åringen, som vann VM med Tyskland i år, nöjde sig inte med att passivt titta på.

I halvtid smög mittfältaren ner i arenans katakomber och grävde upp en medhavd tröja ur sin packning. Den räckte han sedan fram till 39-årige Scholes och bad att få byta.

Tvingades spela utan namn

– Han frågade mig om tröjan i halvtid så jag gav den till honom. Han gav mig en tröja också vilket var trevligt eftersom han är en fantastisk spelare, han vann precis VM. Det var roligt att prata med honom, sa Scholes till tysk tv efter matchen.

Men arrangören var uppenbarligen inte förberedd på kuppen. Då Schweinsteiger uppenbarligen inte vågade vänta till efter matchen tvingades Scholes spela hela andra halvlek i en tröja utan både namn och nummer på ryggen.

Se klipp här! (Extern länk)