Tränaren: ”Jag hoppas att han är skadad”

FOTBOLL

Yoann Gourcuff bjöd på något ovanligt mot Nice.

Först sköt han ett skott – sedan gick han raka vägen in i omklädningsrummet.

– Jag hoppas att han är skadad, säger Lyon-tränaren Hubert Fournier till RMC.

Incidenten inträffade i slutet av den första halvlek vid underläge 0-1 mot Nice. Lyon anföll på högerkanten och spelade in bollen till Yoann Gourcuff som drog iväg ett skott med högerfoten. Sedan tog han sig lite för benet, innan han började gå mot sidlinjen.

Fransmannen gick av planen och rakt in i omklädningsrummet, han sa inte ett ljud till någon spelare eller person i ledarstaben. Ingen av lagkamraterna vågade göra några uttalanden i den mixade zonen, enligt footmercato.net.

Tränaren Hubert Fournier var försiktig först, men i slutet av intervjun poängterade 47-åringen att han hoppas att Gourcuff hade en bra anledning att bara lämna matchen.

– Jag hoppas att han är skadad, säger Fournier till RMC.

Gourcuff har tidigare varit i blåsväder i hemlandet.

Hattrick av Zlatan

I går avslutade Zlatan Ibrahimovic en turbulent vecka med att göra hattrick i 3-1-vinsten mot Lorient. Den segern gjorde att PSG gick upp som serieledare i Ligue.

Men Lyon hade chansen att ta över tronen i eftermiddag – Nice väntade på hemmaplan. Zlatan och hans lagkamrater fick oväntad hjälp i dag.

Sent straffmål avgjorde

Lyon förlorade med 1-2 efter att Valentin Eysseric tryckt in en straff med några minuter kvar på klockan. Det var Nices första ligaseger sedan den 23 januari.

Den förlusten innebär att PSG behåller serieledningen.

PSG är i toppen med 59 poäng, en mer än tvåan Lyon. Marseille ligger på tredje plats med 54 poäng.

Efter det internationella uppehållet är det toppmötet mellan Marseille och PSG, matchen spelas den 5 april.

ARTIKELN HANDLAR OM