”Vi har laget för att slå ut dem”

FOTBOLL

Hammarby måste besegra AIK för att ta sig till kvartsfinal i svenska cupen.

Då skickar Johan Persson iväg en skarp passning inför derbyt.

– Vi har absolut laget för att slå dem. Det är det bara att gå ut och visa, säger han.

Foto: Johan Persson.

Johan Persson minns knappt när han senast spelade ett derby, men det var antagligen någon gång i knatteåren.

Han vet samtidigt att matchen mot AIK på lördag kommer bli något alldeles extra.

– Jag har aldrig varit med i något sånt här derby, men ett derby handlar ju om andra saker än en vanlig match. Det blir något helt annorlunda. Men som fotbollsspelare är det här vad man vill uppleva, speciellt det tryck som kommer bli på läktaren, säger han.

Måste ta tre poäng

Det är Hammarby som måste ta tre poäng på Friends arena för att ta sig vidare till kvartsfinal. Efter poängtappet senast mot Landskrona, 1–1, har Bajen två poäng upp till gruppsegern.

– Vi var inte nöjda med vår insats då. Samtidigt har vi tränat hårt och tanken är att vi ska ligga på en hög nivå träningsmässigt. Men vi hoppas verkligen kunna ta revansch nu.

På torsdagens pressträff talades det också om att det är Hammarby som slår ur underläge.

Något som Johan Persson vänder till det positiva.

– Det kan vara jobbigt som AIK:are att ett kryss räcker medan vi kan gå för det direkt. För oss är det inget att tveka på, vi kommer att gå för seger. Det är det som krävs.

”Vi kommer ge 110 procent”

AIK var topplag i allsvenskan i fjol, ni kommer från Superettan. Borde det inte vara lite skillnad mellan lagen?

– Vi får se hur matchen blir, men vi började bygga redan i januari i fjol för att klara av tempot när vi kom upp. Det tycker jag att vi gör. Med all respekt för AIK, vi har absolut laget för att slå dem.

Hur viktig är matchen på lördag?

– Det är en kvartsfinal som står på spel, mer än så är det inte. Sedan vet jag att för alla våra supportrar är matchen är väldigt viktig, men vi spelare måste ha fokus på att ta oss till kvartsfinal.

Över 40 000 biljetter är sålda till derbyt. Vad vill du hälsa Hammarby-fansen

– Att vi kommer ge 110 procent och vi om vet att vi är så bra att vi kan slå AIK. Det känner vi själva, så det är det bara att gå ut att visa.

PERSSON OM SITT BÄSTA DERBYMINNE

– Jag var avstängd i bägge mötena med Kalmar när jag var i Öster. Då var det ändå 12-13 000 på läktarna, så det var riktigt bra. När jag spelade i Landskrona var vi inte uppe i allsvenskan och mötte varken Malmö FF eller Helsingborg. Så mitt bästa derbyminne... haha, jag vet inte.

ARTIKELN HANDLAR OM