Zlatan Ibrahimovic

Kritisk mot Zlatans kampanj: ”En cirkus”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics tatueringskupp har fått stor uppmärksamhet.

Men följderna av gesten går ut över det sportsliga, menar franske fotbollsexperten Pierre Menes.

– Det råder brist på prioriteringar, något är galet, säger han.

Det var i den andra minuten efter ledningsmålet mot Caen som Zlatan Ibrahimovic drog av sig sin tröja. Svensken blottade 50 namn som ritats på hans kropp för att stödja World Food Programmes arbete mot hungern i världen.

För gesten fick han betala ett gult kort – vilket även innebär att Zlatan missar toppmötet med AS Monaco.

Svensken har hyllats över världen för initiativet, men det finns även de som är kritiska.

”Extremt lovvärt”

Franske fotbollsexperten Pierre Menes är inte odelat positiv.

– Det här är klubbens image. PSG är en cirkus. Jag tror att problemet med PSG är att de i stället för att vara en fotbollsklubb fokuserar för mycket på vad som händer utanför planen. Den här händelsen med Ibrahimovic är så symbolisk, säger Menes enligt Le10Sport och fortsätter:

– Han slåss för att hindra hungern i världen. Det är extremt lovvärt. Det är ett väldigt fint klipp, fantastiskt. Men nu drar han på sig ett gult kort och är avstängd mot Monaco. Där sätter han sig över tränaren, något är galet.

”Vill se bra ut”

I kväll tar sig Zlatan och hans PSG an Chelsea i den första av två åttondelsfinaler i Champions League. Menes menar att kampanjen hämmat förberedelserna inför matchen.

– Dagen efter Caen-matchen sitter han i kostym och håller presskonferens i över en timme på ämnet. Samtidigt väntar tisdagsmatch mot Chelsea, och laget ska försöka förbereda sig. Han hade kunnat hålla presskonferensen på torsdag. Det råder brist på prioritering. Det finns hos denna qatariskt ägda klubb ett behov av att se så bra ut som möjligt. Så pass stort behov att de glömmer bort att de ska vara bra på planen också, säger Menes.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

PSG, Paris Saint-Germain FC