Moskvas svar efter Wernblooms kritik

Titta Pontus, vi kan visst visa tänderna

Pontus Wernbloom berättade i veckan att han är redo att lämna Ryssland.

– Det är otroligt anonymt. Det kan vara skönt men samtidigt efter 2,5 år när du aldrig sett ett leende på gatan, sa 27-åringen.

Nu har CSKA Moskva-fansen startat ett upprop i sociala medier under parollen #smileforPontus för att få mittfältaren att stanna.

Wernbloom svarade på fansens kampanj med att själv lägga upp den här bilden.
Wernbloom svarade på fansens kampanj med att själv lägga upp den här bilden.

Det vara inför bortamatchen mot Danmark som Pontus Wernbloom berättade om livet i Ryssland och att han känner sig redo att prova en ny klubbadress.

– Det är absolut inte fotbollen, men det kulturella. Det är otroligt svårt. Det är en så stor stad, det är väl 15 miljoner som bor där. Det är otroligt anonymt. Det kan vara skönt men samtidigt efter 2,5 år när du aldrig sett ett leende på gatan...

Lägger upp bilder på leenden

Citatet har nu nått hela vägen till Moskva och oroar CSKA Moskva-fansen. För att övertyga svensken att stanna i klubben har fansen nu agerat.

Supportrarna uppmanas att visa sin kärlek till Wernbloom och motbevisa hans bild av Ryssland genom att lägga upp bilder på sina leenden i sociala medier med hashtagen #smileforPontus.

Wernbloom hyllar kampanjen

Om kampanjen får Pontus Wernbloom att ändra sig är oklart men svensken har själv visat sin uppskattning på Instagram.

”Älskar #smileforPontus. Ärad”, skriver Wernbloom till en bild på sitt eget leende.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.