Ingesson: ”Måste fixa ett provisoriskt pass”

FOTBOLL

Klas vill åka med till Portugal

BORÅS. Elfsborg laddar för avresa till Portugal och returmötet med Rio Ave.

Managern Klas Ingesson ska med – om det löser sig praktiskt.

– Jag måste åka och fixa ett provisoriskt pass...Å andra sidan kanske det är bättre att jag stannar hemma, de har ju vunnit utan mig i de tidigare matcherna, säger han med ett skratt.

Foto: Johan Larsson.

Det är soligt i Borås på tisdag förmiddag. Klas Ingesson är på väg ut för att se ett litet manskap träna på Ryavallens gräs.

– Ah, de är elva det räcker, säger managern.

Klas Ingesson har inte kunnat åka med på Elfsborgs tidigare kvalmatcher i höst på grund av sviterna efter sitt benbrott i maj, men nu är det dags.

– Det är lugnt, det är bara att benen ska orka med det. Men det fixar jag, säger Klas Ingesson.

Han upptäckte under måndagen dock att han saknar giltligt pass, så det får bli en extra tur till Landvetter flygplats för att ordna ett nytt.

Vad betyder det för dig att kunna åka med?

– Det är viktigt, jag har sagt att jag ska vara med och leda det här laget och då vill man vara med i de här viktiga matcherna. Men de har gjort det bra innan utan mig...

Så om det blir förlust...?

– Då är det mitt fel...

”Får inte parkera bussen”

Hur ser du på era möjligheter i returen, ni har 2-1 med er ner?

– Jag tror att vi har goda möjligheter. Det vi absolut inte får göra är att åka ner och parkera bussen, de är alldeles för bra för det. Vi måste försöka få ett spel som vi hade här. Vi får vara lite smartare och hålla i bollen så de får jaga, säger Klas Ingesson och fortsätter:

– Det är ett jäkligt bra defensivt lag. Vi gjorde två mål på dem senast och jag har fullt förtroende för att vi klarar det här.

Elfsborg kommer att få klara sig utan Daniel Mobaeck och Simon Hedlund som båda skadade sig i den allsvenska matchen mot Halmstad i helgen.

– Jag fick besked i dag att Simon inte åker med. Han har troligen fått en bristning i höften, det kom under matchen mot Halmstad, säger tränaren Jan Mian.

Larsson stod över träning

Lagkaptenen Johan Larsson deltog inte på tisdagens lätta träning utan satt med högerfoten inpackad i is.

– Det är en stukning. Jag fick den i bortamötet med Baku, det vill inte läka helt. Jag kände mot Halmstad senast att det inte var riktigt bra.

– Jag spelar med tejpad fot, men en liten snedträff långt fram på bollen så slår jag upp det igen. Men det är ingen fara för spel, säger högerbacken Johan Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM