Efter kuppförsöket – här avtäcks köpet

FOTBOLL

Bilden Arsenal inte ville se

Foto: chelseafc.com

Kampen mellan London-rivalerna är avgjord.

Anfallaren Loic Remy presenterades på söndagen som Chelseas och inte Arsenals spelare.

– När jag hörde att Chelsea ville ha mig så sa jag ”vi kör” direkt, säger Remy till klubbens hemsida.

Foto: TT
Loic Remy.

Chelsea hade en överenskommelse klar med Queens Park Rangers för köpet av Loic Remy redan innan Fernando Torres skickades till Milan. När spanjorens övergång blev helt klar agerade också London-klubben snabbt.

Tackade ja direkt

Men på lördagen stötte affären med Remy på hinder när Arsenal plötsligt kastade sig in i kampen. Enligt BBC ska managern Arsene Wenger hört sig för i ett försök att kapa Chelseas värvning men gav på söndagen upp den planen.

När den 27-årige anfallaren nu presenteras av Chelsea är också Remy tydlig med var han ville gå.

– Jag är glad och stolt. När jag hörde att Chelsea ville ha mig så sa jag ”vi kör” direkt eftersom det är en av de största klubbarna i världen, säger fransmannen.

Kostar omkring 90 miljoner

Loic Remy kom till Queens Park Rangers från Marseille i januari 2013 men var förra säsongen utlånad till Newcastle sedan QPR åkt ur Premier League. Trots att klubben nu är tillbaka igen så lämnar alltså 27-åringen för ett fyraårskontrakt med Chelsea.

– Jag kommer ihåg den otroliga atmosfären på Stamford Bridge från när jag spelade där med Marseille och jag kan knappt vänta på att få spela framför mina nya fans.

Enligt brittisk media betalar Chelsea omkring 90 miljoner kronor för anfallaren.

ARTIKELN HANDLAR OM