Tror Liverpool helst hade sluppit det här

FOTBOLL

Sjögren: En anledning till att Liverpool ändå jublar

Det fanns bara ett nummer kvar på telefonlistan.

Jag utgår från att Brendan Rodgers helst hade sluppit slå det.

Men nu står han ändå där – Mario Balotelli – som Liverpools spelare.

Foto: Sportbladets Patrik Sjögren.

Han var inte deras förstaval. Han var inte deras andraval heller. Inte ens tredjevalet. Men efter att Loic Remy misslyckats med sin läkarundersökning och Radamel Falcao samt Edinson Cavani nobbat Liverpool återstod bara ett samtal för Brendan Rodgers att göra.

Är en chansning

Mario Balotelli är en chansning – det råder ingen som helst tvekan om det. Med all sannolikhet var det inte Liverpools våta dröm att välkomna en galen 24-årige italienare med en minst lika galen landsman i släptåg med bara dagar kvar på transferfönstret. Men nu stod de ändå där. Mario Balotelli hand i hand med agenten Mino Raiola utanför träningsanläggningen Melwood.

Trots att Brendan Rodgers hellre hade sett att det var Cavani eller Falcao som tog den platsen så är jag ändå övertygad om att det var med ett leende han välkomnade vad som blir sommarens stora stjärnvärvning för klubben. Anledningen stavas prislappen.

Liverpool behövde bara betala omkring 184 miljoner kronor för Balotelli. Det är trots allt ett sanslöst reapris för en kille som en gång pekades ut som världens mest lovande fotbollsspelare, gjort mål i var tredje landskamp för Italien och i mer än varannan ligamatch för Milan. 24-åringen må bränna upp en del badrum, krascha en del bilar, bryta sig in i en del kvinnofängelser och såra en del ungdomsspelare med dartpilar – men när han ställt sig på planen har han alltid gjort mål.

Köpt en försäkring mot problem

Med en så billig prislapp har Liverpool köpt sig själva en försäkring mot problem. Med den speciella strul-klausulen har de satt press på Balotelli att se till att de aldrig behöver utnyttja den.

24-åringen kommer till en klubb som fortfarande är större än alla dess spelare. Har han mognat och insett sin roll i världsfotbollen så kan det här sluta med succé. Har han inte gjort det är det ett relativt billigt misslyckande för Liverpool.

Och när allt kommer omkring: Ska man ersätta en kille som bitit motspelare vid tre skilda tillfällen så finns det egentligen bara en spelare man kan ringa. Nu har han rullat in med sin kamouflage-färgade Bentley på de brittiska öarna igen och jag är övertygad om att precis alla fans av Premier League jublar i hemlighet.

Klipp sönder träningsvästarna. Cirkusen är i stan igen.

ARTIKELN HANDLAR OM