Premier League

Bilden som visar den stora slakten

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Sju av elva borta från klubben efter fem månader

En missad chans och du är borta.

Så beskriver Daily Mail Louis van Gaals nya Manchester United.

0-4-fiaskot mot MK Dons vittnar om att de kan ha rätt.

Det var den 26 augusti och Louis van Gaals tredje tävlingsmatch som manager för Manchester United. Efter en poäng på två ligamatcher valde holländaren att rotera i truppen och ge en hel del nya namn chansen i Ligacup-matchen mot MK Dons från League One.

”En mörk dag”

Det slutade med en förnedrande 0-4-förlust och beskrivs som ”en mörk dag i en Europas största klubbars historia” av Daily Mail. Den har också lämnat spår i Uniteds nuvarande spelartrupp.

När Saidy Janko lånades ut till Bolton och Wilfried Zaha såldes till Crystal Palace på transferfönstrets sista dag blev de den åttonde och nionde spelaren från truppen mot MK Dons att lämna United. Bara David de Gea, Jonny Evans, Reece James och Nick Powell från startelvan i matchen mot MK Dons är kvar i klubben.

Nio av 18 borta

Mittbacken Michael Keane har skickats till Burnley, Marnick Vermijl till Sheffield Wednesday, Javier Hernandez till Real Madrid, Shinji Kagawa till Dortmund, Danny Welbeck till Arsenal och brassen Anderson till Internacional.

Av truppens 18 spelare är nio borta och från startelvans elva alltså sju. Sedan matchen har van Gaal också valt att matcha mer eller mindre sitt allra bästa lag även i FA-cupen – där klubbens titelhopp fortfarande lever.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League