Duo försvinner från Djurgården

FOTBOLL

Mark Mayambela och Tim Söderström lämnar

Djurgården fortsätter att bygga om laget inför nästa säsong. Nu står det klart att Mark Mayambela och Tim Söderström lämnar klubben.

– Han är det tänkt ska lämna, säger tränaren Pelle Olsson till FotbollDirekt.se om Söderström.

Djurgården har värvat sex spelare hittills under transferfönstret och flera spelare har lämnat klubben. Nu står det klart att två till lämnar, nämligen Mark Mayambela, 27, och Tim Söderström, 21, det skriver Fotbolldirekt.se. Det är inte klart vart Söderström går, men enligt Sportbladets uppgifter har han tränat med Superettanklubben Varbergs Bois. Någon fortsättning i DIF lär det inte bli.

– Ja, inte som det ser ut just nu, men det är en fråga för Bosse Andersson, (sportchef), jag har inte koll på det sista där, säger tränaren Pelle Olsson.

Även Mayambela lämnar

När det gäller Mayambela som kom till klubben inför förra säsongen så har man nått en ömsesidig uppgörelse om att släppa den sydafrikanska mittfältaren.

– Han blev ingen ordinarie spelare, och jag tror att hans egen inställning också var, att i den åldern han var så… när han inte tog en ordinarie startplats, då tror jag att han kände han att han ville söka ny klubb.

Mayambela gjorde 15 allsvenska matcher för DIF och Söderström gjorde två.

ARTIKELN HANDLAR OM