Förre detta Djurgårdstränaren förstärker United

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

För två år sedan basade han över Djurgården.

Nu har engelsmannen Mark Dempsey anslutit till Ole Gunnar Solskjaers tränarteam i Manchester United.

Sedan portugisen José Mourinho lämnat klubben har det blivit gladare miner på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington.

Lagets tillfälliga tränare Ole Gunnar Solskjaer – som är känd för klubbens supportrar efter många år och framgångar i den röda tröjan – har lett United till två segrar på en vecka.

Vid sin sida har norrmannen de assisterande tränarna Michael Carrick, Kieran McKenna och Mike Phelan – men under fredagens träning hade han ytterligare en tränarkollega vid sin sida.

Mark Dempsey i Djurgården 2016.
Foto: DIF FOTBOLL / BILDBYRÅN
Mark Dempsey i Djurgården 2016.

Ersatte Pelle Olsson i Djurgården

54-åriga Mark Dempsey är född i Manchester och spelade under sin aktiva karriär som mittfältare för United samt flera andra engelska klubbar. Manchester Evening News publicerade i dag en bild på när engelsmannen följer lagets träning ihop med Solskjaer.

Han har även tränat ”Red Devils” ungdomslag tidigare, samt kamperat ihop med Solskjaer i både Molde och Cardiff. Dempsey var även huvudtränare för allsvenska Djurgården under andra halvan av säsongen 2016. Han tog över laget i augusti och såg till att laget stabiliserade sitt spel efter att Pelle Olsson lämnat klubben.

Många av Djurgårdens supportrar ville ha kvar Dempsey i klubben, men han valde att återvända till Norge där han tidigare arbetat. Han ersattes av Özcan Melkemichel.

I november lämnade Mark Dempsey den norska klubben Kongsvinger på grund av hälsoskäl.

”Följer klubbens filosofi”

Dempsey har tidigare hyllats av stora United-profiler.

Den gamle anfallaren Brian McClair, som har arbetat många år med klubbens akademi, sa 2006:

– Les Kershaw (gammal akademichef) samlade ihop en fantastisk stab som arbetade extremt bra ihop. De följer klubbens filosofi och förstår exakt vad vi vill uppnå med akademin.

Den legendariske tränaren Sir Alex Ferguson var inne på samma spår 2008.

– Les följdes upp av människor som Jim Ryan, Brian McClair, Dave Bushell, Mark Dempsey, Tony Whelan och Paul McGuinness. De har varit här hos oss i över 15 år och jag förutspår att de fortfarande kommer att vara här och arbeta hårt för United när jag slutat, sa han.

Publicerad:

LÄS VIDARE