AIK Fotboll

Avslöjar: Bud på 45 miljoner för Kristoffer Olsson

Ryska storklubben Krasnodar bjuder på stjärnan: ”Finns intresse”

Av: 

Per Bohman

Michael Wagner

Linn Nordström

FOTBOLL

Kristoffer Olsson är nära att lämna AIK.

AIK har fått ett konkret bud från ryska storklubben Krasnodar.

Värdet på budet?

45 miljoner kronor, enligt Sportbladets uppgifter.

Kristoffer Olsson var en av allsvenskans absolut bästa spelare den här säsongen. AIK vann SM-guld och Olsson styrde mittfältet som spelfördelare. Han har dessutom slagit sig in i landslaget och startade mot Ryssland i Nations League i oktober månad. Sedan dess har 23-åringen varit högvilt på marknaden.

Även Udinese har lagt bud

AIK:s sportchef Björn Wesström har tidigare bekräftat att det finns ett stort intresse för spelaren. Nu kan Sportbladet berätta att AIK fått in ett bud på spelaren. Och budet är rejält tilltaget. Enligt uppgifter som Sportbladet och Ekstrabladet tagit del av ska ryska storklubben Krasnodar ha lagt ett bud på drygt 45 miljoner kronor för Kristoffer Olsson. Samma Krasnodar som landslagskamraten Viktor Claesson gjort succé för under de senaste säsongerna.

Även italienska Udinese ska ha lagt ett bud.

Så mycket får Midtjylland

Danska Midtjylland, som sålde Olsson till AIK, ska ha rätt till 20–30 procent av försäljningssumman. Sportbladet har varit i kontakt med AIK:s sportchef Björn Wesström. Han säger följande om en eventuell affär:

– Vår vana trogen så kommunicerar vi inte saker och ting som inte är klara. Sedan tidigare har vi bekräftat att det finns intresse för Kristoffer, men vad det är för intresse och vad det utmynnar i får vi se i framtiden.

Kristoffer Olsson.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

LÄS VIDARE

Laul: Wesström har bara lyckats med en värvning

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Kristoffer Olsson

Allsvenskan i fotboll

Björn Wesström