Milan sparkar Montella

Foto: Luca Bruno / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Milan sparkar tränaren Vincenzo Montella.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

Ersätter gör Gennaro Gattuso.

Milan satsade stort i somras och värvade för över två miljarder kronor. In kom bland annat Leonardo Bonucci, Franck Kessié och André Silva när Milan skulle återvända till toppen.

Men så här långt har det inte alls gått som förväntat. Efter gårdagens 0–0-resultat hemma mot Torino ligger Milan sjua i Serie A med elva poäng upp till Champions League-platserna. Det har satt hård press på tränaren Vincenzo Montella som nu får sparken.

”AC Milan meddelar avskedningen av Mr. Vincenzo Montella från posten som tränare för A-laget. Vi tackar Montella så mycket för hans jobb, sitt engagemang, seriositet och professionella ärlighet.”, skriver Milan på sin hemsida.

”Gör verkligt ont att lämna Milan”

Senare gick Montella ut vi Instagram och kommenterade sitt avsked.

”Det gör verkligt ont att lämna Milan. Jag försökte och försökte att ge allt av mig själv för denna klubb men jag accepterar beslutet. Jag vill tacka spelarna och er supportrar för de goda stunderna vi hade tillsammans. Jag misslyckades uppenbarligen, men jag kommer att fortsätta att stödja dessa färger”

Istället kommer den före detta Milan-spelaren, sedan tidigare ungdomstränaren, Gennaro Gattuso att ta över laget. Huruvida det är en tillfällig eller permanent lösning står oklart. Milan kommer att hålla en presskonferens på träningsanläggningen Milanello i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan