Lindelöf: ”Känner verkligen att jag börjar lära känna stället”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Efter helgens fina insats ser Victor Nilsson Lindelöf ut att starta på nytt i kväll.

I en intervju med Manchester Uniteds hemsida berättar han bland annat om sin acklimatisering och om Zlatans återkomst i laget.

– Det är alltid trevligt att ha en kompis från Sverige och det är toppen att ha Zlatan här med mig, säger Lindelöf.

Foto: Anna Tärnhuvud, Aftonbladet/TT

Victor Nilsson Lindelöf fick en tung start på sin säsong, men stod för en fin prestation i helgen. I segern mot Brighton Hove & Albion gjorde han bland annat en strong tackling, var med och höll nollan och utsågs till matchens spelare. Det gör att svensken uppges få fortsatt förtroende mot Watford i kväll.

I en intervju med Manchester Uniteds hemsida inför matchen säger Lindelöf att han börjar hitta rätt i sin nya klubb.

– Det känns bra. För varje dag som går känner jag mig mer och mer bekväm och jag uppskattar staden och att träffa folket här också. Alla runt klubben är väldigt trevliga och mina lagkamrater har varit utmärkta. Jag känner verkligen att jag börjar lära känna stället bättre och bättre varje dag, säger han.

Själv lyfter Lindelöf fram skillnaden mellan den portugisiska och den engelska ligan som den största förändringen för honom. Samtidigt har tränaren José Mourinho - trots tuff kritik i England - fortsatt att tala positivt om sitt nyförvärv. Lindelöf håller med om att det ger honom extra självförtroende.

– Ja, det gör det och jag gillar honom skarpt. Han är en väldigt bra tränare, enligt mig den bästa i världen, och att få jobba med honom är ett nöje för mig. All personal och alla assisterande tränare också. De är fantastiska och jag lär mig mycket av dem. Jag försöker bara att göra så gott jag kan varje dag och lyssna på dem, för de kan mycket om fotboll. Så det handlar om att lyssna och lära.

”Zlatan hjälper mig mycket”

Vidare får Lindelöf flera frågor om Zlatan Ibrahimović inverkan. Dels på laget, dels på honom själv. Till exempel huruvida det hjälper honom att ha en landsman bredvid sig i omklädningsrummet.

– Det är alltid trevligt att ha en kompis från Sverige och det är toppen att ha Zlatan här med mig. Jag spelade en del med honom i landslaget, men det är annorlunda här eftersom vi ser varandra varje dag. Han är en väldigt trevlig kille och han hjälper mig mycket.

Zlatan återvände som bekant från sin knäskada här om veckan då han hoppade in mot Newcastle United. En efterlängtad återkomst, såväl i här i Sverige som på Old Trafford. Även Lindelöf är glad över Zlatans återkomst.

– Han är en väldigt viktig spelare och har varit på topp, toppnivå under en väldigt lång tid och har mycket erfarenhet. Man kan lära sig mycket av honom. När han pratar lyssnar du och försöker lära dig så mycket som möjligt. Det sättet som han har kommit tillbaka från sin skada har varit otroligt att se och jag är väldigt glad för hans skull.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Så spelar Man United i Champions league 00:14