”Vi har bra koll på England”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Premier League-proffset Jonas Olsson nöjd efter lottningen

Jonas OLSSON
Jonas OLSSON

Backen Jonas Olsson, till vardags i Premier League, är nöjd över att få möta England i EM.

Inte heller Frankrike och Ukraina skrämmer honom.

– Frankrike har inte varit bra under de senaste mästerskapen, England har vi spelat bra mot tidigare och Ukraina slog vi i våras, säger han till Sportbladet.

Jonas Olsson hade inte gråtit om Sverige hamnat i grupp A (där Polen, Ryssland, Tjeckien och Grekland ingår), men är glad att slippa grupp B (med Danmark, Portugal, Holland och Tyskland).

– Det kunde ha varit värre, om man tittar på grupp B, säger han.

– Alla grupper är svåra i ett EM, men tittar man på lagen så... Frankrike har inte varit bra under de senaste mästerskapen, England har vi spelat bra mot tidigare och har bra koll på.

Är det bra att ni inleder mot Ukraina?

– Det är svårt eftersom det är deras hemmaplan, men alternativet hade varit att få Spanien eller Holland, så... Vi får vara nöjda. Det är skönt att slippa Spanien och Holland.

– Vi mötte Ukraina i våras (seger med 1–0 på bortaplan), så dem har vi koll på. Och England mötte vi nu senast på Wembley. Frankrike är normalt sett ett bra lag, men de har haft svårt att få ihop det i de senaste mästerskapen. Man vet inte var man har dem.

Men på det stora hela är du nöjd?

– Ja, det känns okej.

Känns det speciellt att möta England med tanke på att du spelar i West Bromwich?

– Det var speciellt på Wembley och det blir speciellt nu också. Men det är ju skönt att slippa Rooney, om nu inte Englands överklagan går igenom.

Anders Svensson säger till svenska fotbollförbundets hemsida:

"Vi visste att det skulle bli tufft oavsett vad vi fick för lottning. Innan önskade jag att vi skulle slippa Holland, Spanien och Tyskland och det lyckades vi ju med nu. England och Frankrike är väl något av favoriter i gruppen. Vi är lite av underdogs men det hade vi kanske fått räknas som oavsett vilken grupp vi hamnat i. Det ser inte alls omöjligt ut för oss men det gäller att vi gör tre extremt bra insatser för att lyckas".

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN