Klubbikonen kritiserar Marcus Bergs klubb

FOTBOLL

Uwe Seeler: Det finns till och med spelare som inte håller för Bundesliga

Hamburger SV spelade sin sämsta säsong i fjol och efter helgens 0–1-förlust mot 1. FC Nürnberg talar hela Tyskland om storklubbens kris.

Även klubbikonen Uwe Seeler, 75, riktar kritik mot spelartruppen.

– Jag har blivit eftertänksam då jag inte ser några framsteg över huvud taget, säger han.

Foto: Uwe Seeler

Klassiska Hamburger SV har aldrig åkt ur Bundesliga, men det var nära förra säsongen. Laget slutade på plats 15 i tabellen – just ovanför kvalstrecket.

I år skulle det bli annorlunda, den här säsongen skulle bli bättre. Nu är förvisso säsongen bara en omgång gammal men det talas redan om kris.

Förra helgen fick HSV stryk av tredjeliga-laget Karlsruher SC i tyska cupen. I lördags kom 1. FC Nürnberg, med Per Nilsson från start, på besök. Bortalaget vann med 1-0 och Marcus Berg, som spelade 90 minuter, fick inte mycket uträttat.

Katastrofinledningen var ett faktum.

– Jag har blivit eftertänksam då jag inte ser några framsteg över huvud taget. Och en sportchef måste låta sig bedömas efter det, säger Uwe Seeler och riktar kritik mot dansken Frank Arnesen.

”Skakar på huvudet”

Uwe Seeler dominerade med HSV på 1960-talet och anfallaren öste in mål. Man skulle kunna påstå att han är spelartypen som saknas i dagens Hamburg.

Men 75-åringen är mer specifik i sina önskemål – han vet vilka spelartyper han vill se i HSV.

– Vi behöver en kreativ spelare som kan dra i trådarna på mittfältet, en målgörare som skapar oordning och en försvarare som kan stabilisera backlinjen, säger han till Die Welt.

Uwe Seeler är inte ens säker på att den nuvarande truppen är bra nog för att säkra kontraktet i Bundesliga.

– Han (Arnesen) säger hela tiden: laget kommer igång snart. Och den och den kommer snart. När jag läser eller hör det, då skakar jag ibland på huvudet. Det finns till och med spelare i truppen som inte håller för Bundesliga, säger han till Die Welt.

Spelare på ingång

När HSV förlorade mot Nürnberg i lördags tyckte Seeler att det såg värre ut än förra säsongen och att Frank Arnesen måste reagera med nyförvärv nu. Klubbikonen kräver förstärkningar till sin älskade förening – och han ser ut att få det.

I dag förväntas Wolfsburgs tjeckiske mittfältare, Petr Jiracek, blir klar för klubben. På onsdag ansluter dessutom Milan Badelj från Dynamo Zagreb.

Dessutom ryktas det fortfarande om Tottenhams Rafael van der Vaart. Holländaren har ett förflutet i klubben och Frank Arnesen sägs vara överens med holländaren – nu ska bara Tottenham övertalas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga