Elefalk avslöjar – spelet bakom miljonaffärerna

Claes Elefalk i tidningen Icon.
Claes Elefalk i tidningen Icon.

Fredrik Ljungberg gick på kort tid från stjärna till oönskad i Arsenal.

Nu berättar Ljungbergs dåvarande agent Claes Elefalk sanningen bakom övergången till West Ham.

– Fredrik skrev på ett kontrakt med dubblad lön, säger Claes Elefalk till tidningen Icon.

År 2007, efter nio år i Arsenal, lämnade den då 30-åriga Fredrik Ljungberg klubben. Svensken hade under de senare säsongerna haft flera bekymmer med skador och klubben var tveksam till hans status. När inte Arsenal valde att satsa på Ljungberg skrev svensken i stället på ett fyraårskontrakt för West Ham. Bakom affären låg hans svenska agent Claes Elefalk. I en intervju med tidningen Icon berättar Elefalk om spelet bakom idrottsstjärnornas framgång.

– Det slutade med att Fredrik undertecknade ett fyraårskontrakt, med nästan dubblad lön jämfört med vad han hade fått i Arsenal, säger Claes Elefalk till tidningen Icon.

Hyllar Kenny Jönsson

Förutom Fredrik Ljungberg har Claes Elefalk representerat fotbolls- och hockeystjärnor som Mats Sundin, Martin Dahlin, bröderna Sedin, Kenny Jönsson och Daniel Alfredsson. I februari i år fick både Sundin och Jönsson sina tröjor hissade under samma dag, bland det största som Elefalk upplevt i sin agentkarriär.

– Även om både Kenny och Mats var exceptionella talanger på isen är det så stort att det nästan är svårt att greppa, säger Claes Elefalk.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN